Imi aduc aminte ca in urma cu ceva timp YouTube permitea incorporarea videoclipurilor intr-o pagina web cu o gama larga de culori a player-ului. Acum, nu se mai poate acest lucru, insa, din fericire pentru doritori, au pastrat o tema deschisa la culoare a player-ului YouTube, asta dupa ce au schimbat-o in versiunea neagra in urma cu aproximativ 3 ani.

Un motiv pentru care ati dori sa schimbati culoarea player-ului video YouTube este acela ca acesta se poate asorta cu culorile temei website-ului. Cred ca este cel mai plauzibil motiv pentru care ati dori sa faceti acest lucru.

Optiunea care sa schimbe automat culoarea nu exista, asa ca va trebui sa adaugati voi un parametru la codul de incorporare, care sa schimbe aspectul player-ului YouTube. Nu va ingrijorati, nu este un procedeu complicat. Chiar foarte simplu!

Dupa ce copiati codul de incorporare al videoclipului, il lipiti in articol, apoi va trebui sa adaugati un nou parametru numit „?theme=light” la sfarsitul adresei URL a videoclipului. Iata un exemplu:


„< iframe width=”560″ height=”315” src=”https://www.youtube.com/embed/rmC8q2UhI5U?theme=lightframeborder=”0″ allowfullscreen></iframe>”


Aceasta optiune pentru schimbarea culorii player-ului YouTube este valabila doar pentru versiunea IFRAME si nu pentru vechiul cod OBJECT pe care YouTube il folosea inainte. Acest lucru nu reprezinta, insa, o problema pentru ca YouTube a renuntat la acest cod de incorporare.

Daca doriti sa schimbati aspectul player-ului inapoi in negru, in loc de „light” scrieti „dark”, sau pur si simplu eliminati parametrul adaugat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.