PEGI a fost elaborat pentru a-i ajuta pe parintii din Europa sa ia decizii in cunostinta de cauza atunci cand achizitioneaza jocuri pe calculator. Acesta a fost lansat in anul 2003 si a inlocuit un numar destul de mare de sisteme nationale de rating-uri in functie de varsta cu un sistem unic care este in prezent folosit in cea mai mare parte a teritoriului european, printre care si Romania.

PEGI este abrevierea de la Pan European Game Information si este un sistem de rating-uri pentru jocurile video prin care acestea sunt etichetate in mod clar, in functie de varsta dupa continutul lor. De asemenea, PEGI este sprijinit de marii producatori de console, printre care Sony, Microsoft si Nintendo, precum si de producatorii si realizatorii de jocuri interactive din Europa.

Si Google Play sprijina acest sistem de rating, dovezile fiind vizibile pe pagina fiecarei aplicatii sau joc din interiorul magazinului. Dar ce inseamna toate aceste valori de numere?

Ei bine, in caz ca nu v-ati prins pana in acest moment, 3, 7, 12, 16 si 18 reprezinta varsta minima pentru care cineva poate juca respectivul joc. De exemplu un joc PEGI 7 este adecvat numai pentru cei in varsta de 7 ani sau peste aceasta varsta, iar un joc PEGI 18 este adecvat numai pentru adulti in varsta de 18 ani sau mai mari. Asta inseamna ca continutul unui joc PEGI 18 nu este adecvat pentru copii minori (crime, droguri, furturi, etc).

Facand click pe valorile de mai sus veti gasi mai multe informatii despre fiecare varsta in parte.

In concluzie, acest sistem de rating al jocurilor video vine in ajutorul parintilor pentru a-i face constienti de riscurile la care isi supun copii cumparandu-le jocuri video cu un continut neadecvat pentru ei. Acum depinde si de parinti daca tin cont de acest aspect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.