Windows.old este un folder pe care il gasiti de fiecare data in partitia in care aveti instalat sistemul de operare atunci cand faceti un upgrade al acestuia. Intrebarile pe care si le pun toti cei care au facut acest lucru si care nu isi pot explica spatiul foarte mare ocupat pe disc este „Ce e windows.old si cum il pot sterge? Daca il sterg imi afecteaza cu ceva Windows-ul?”

Ei bine, ce reprezinta Windows.old v-am spus mai sus, dar explicat intr-o nuanta mai accentuata, acest folder este unul de backup facut automat de sistemul de operare atunci cand faceti un upgrade; este practic un mecanism de securitate in caz ca ceva poate merge prost de-a lungul procesului de instalare. Daca ceva nu este in regula, sistemul de operare utilizeaza copia de rezerva pentru a reveni la vechile setari, pentru a anula orice schimbare.

Daca totul a mers conform planului si instalarea a decurs normal, este posibil sa nu aveti nevoie de toate acele date care ocupa mult spatiu pe disc si sa vreti sa le stergeti. Ei bine, trebuie sa stiti ca acesta nu se poate sterge cu click dreapta si apoi „Delete”. Este un proces mai diferit.

Pentru a-l sterge si a elibera spatiul ocupat, trebuie sa faceti click dreapta pe discul in care este instalat Windows-ul si apoi sa alegeti „Properties „. Din fereastra aparuta faceti click pe „Disk Cleanup” apoi din urmatoarea fereastra deshisa pe „Cleanup system files” si bifati din lista doar „Previous Windows installation(s)„. Click pe OK.

Trebuie sa stiti ca este complet sigur sa stergeti folderul Windows.old, asta doar in cazul in care nu doriti sa reveniti la Windows-ul precedent.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.