Peste 500 de milioane de dispozitive ruleaza acum ultimul sistem de operare lansat de Microsoft, Windows 10 fiind din ce in ce mai preferat de utilizatorii de calculatoare in detrimentul vechilor sisteme de operare deja invechite si a iubitorilor de nostalgii.

Iar functiile oferite sunt foarte utile daca stii cum sa le folosesti. Windows Store a aparut in era calculatoarelor in urma cu cinci ani cand a fost lansat oficial sistemul de operare Windows 8. De atunci si pana acum, store-ul s-a imbogatit pe zi ce trece cu noi aplicatii si intr-un final a ajuns sa posede un numar impresionant.

Aplicatiile gasite pe Windows Store pot fi instalate atat pe calculatoarele cu Windows (8 sau mai mare) cat si pe dispozitivele cu touch-screen precum tabletele sau telefoanele care ruleaza Windows 10 Mobile. Ceea ce face acest lucru si mai tare este faptul ca aplicatiile se pot interconecta si pot oferi astfel beneficii si mai mari. Ca un exemplu, avand aceeasi aplicatie pe telefon si pe calculator puteti sa primiti notificari pe desktop in momentul in care cea de pe telefon o primeste.

Ca sa descarcati aplicatii de pe Windows Store pe Windows 10 trebuie sa aveti sistemul de operare activat cu licenta, pentru ca aplicatiile se descarca folosindu-se de anumite baze de date si cai spre acestea pe care Microsoft le foloseste si pentru livrarea de actualizari.

Daca indepliniti aceasta cerinta si sunteti pur si simplu incepatori in utilizarea de Windows 10 trebuie sa stiti ca nu este nevoie sa aveti un cont de Microsoft pentru a descarca aplicatii sau a beneficia de update-urile automate ale aplicatiilor. Le puteti descarca folosind si contul de utilizator local. Intrati pe pagina aplicatiei dorite si apasati butonul „Get” din dreptul aplicatiei.

Un gând despre „Ce trebuie sa stii despre Store pe Windows 10 si cum sa iei aplicatii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.