Nu trebuie sa mai asteptati articolele site-urilor din domeniu pentru a va satisface curiozitatea. Cel putin cu privire la acest subiect. Daca vreti sa aflati ce mai cauta lumea, intreaga lume, pe internet, acest articol este in mod sigur unul distinat voua!

Este vorba despre Google Trends, o functie a motorului de cautare Google care ne pune la dispozitie statistici cu privire la cautarile efectuate pe motorul de cautare Google, dar si pe YouTube.

Sa o luam cu inceputul. Ce face Google Trends? Tocmai v-am spus! Dar daca vreti o descriere mai ampla, ei bine, Google Trends analizeaza un anumit procent de cautari Google pe web pentru a stabili cate cautari au fost efectuate pentru termenii pe care i-ati introdus, in comparatie cu numarul total al cautarilor efectuate pe Google in perioada respectiva.

Acest website ofera zilnic statistici cu privire la cautarile efectuate pe Google, intr-o anumita tara, si chiar si in Romania. De asemenea, aveti acces la date precum cele mai cautate persoane pe Google, topurile cautarilor pe un anumit subiect, ca cele mai cautate emisiuni TV, evenimente sportive, filme, cautari generale, cat si cautari sub forma „Ce este…”. Toate, din Romania.

Pe langa toate acestea, aveti posibilitatea de a obtine statistici cu privire la subiectul adaugat de voi, folosind functia „Explorati„. Aceasta din urma, nu face nimic altceva decat sa va afiseze statisticile de cautare in legatura cu subiectul adaugat de voi. Statistici ca interesul regional fata de subiectul scris, cautari similare si nivelul de interes de-a lungul unei perioade. De asemenea, cu aceeasi functie puteti compara mai multi termeni de cautare.

Google Trends aduce statistici chiar si din cele mai populare cautari pe YouTube, insa aceasta functie nu ofera si date din Romania, cel putin deocamdata.

Trebuie sa stiti faptul ca acest serviciu nu ia in calcul si cautarile efectuate de un numar mic de persoane. Google Trends analizeaza numai datele pentru termenii de cautare populari, prin urmare, termenii cu un volum mic de cautare nu vor aparea.

In final, va recomand sa aruncati o privire pe pagina de ajutor destinata acestui serviciu. Asta in cazul in care doriti sa stiti mai multe informatii despre Google Trends.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s