telekom atac abonament

De cand mi-am luat abonament la Telekom primesc apeluri scurte la un anumit interval de timp din tari precum Chile, Belarus sau chiar Tunisia, dar si state aproape necunoscute si cu numere cel putin ciudate. Astazi am avut un apel de maxim 3 secunde dintr-un stat numit Nauru, aflat pe o insula in mijlocul a nicaieri. Care e faza cu astfel de apeluri?

Ei bine, cum sigur nu va asteptati sa va sune varul plecat in vacanta pe insula in Nauru, mai mult ca sigur va dati seama ca ceva ciudat se intampla. Este vorba despre o escrocherie care ar activa inca din anul 2000 numita Wangiri, cuvant provenit din Japoneza. Partea mai importanta este ca de pe urma acestor apeluri unii castiga bani ilegali si cel mai important noi platim.

Metoda de actionare e simpla: ratati un apel iar din instinct aveti tendinta de a-l apela pentru a afla care e treaba, iar daca va va raspunde veti spune „alo” la nesfarsit, pierzand astfel o gramada de bani din cauza taxei foarte mari, fiind un numar international cu tarif premium.

Cu alte cuvinte si in termeni mai simpli, daca nu este numar de Romania cu +40 in fata nu incercati sa reapelati. Cu siguranta nu aveti rude in Nauru sau in Malawi. Doar ziceam. Ciudat este ca pe abonamentul de Vodafone nu am patit asa ceva niciodata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.