Pentru smartphone-urile de top precum P20 si P20 PRO au aparut deja update-urile pentru Android 9 si respectiv, EMUI 9. Gama de buget de la Huawei, rezumandu-ma doar la seria P, adica P20 Lite va primi cel mai probabil actualizarea la versiunea 9 de Android in februarie, insa seara trecuta telefonul a primit un update minor, dar cu cateva functii interesante.

Odata cu Android Pie au venit si gesturile de navigare si recunosc ca la prima vedere mi-am dorit si eu sa le pot folosi. Doar ca nu am avut, in mod nativ, posibilitatea sa fac asta. Imi place launcher-ul EMUI de la Huawei si nu am vrut sa instalez altul. Din fericire cei de la Huawei s-au gandit la asta si pe langa pachetele de securitate si rezolvarea catorva bug-uri au introdus si navigarea prin gesturi.

Navigarea prin gesturi poate nu se va preta pe cerintele si preferintele fiecaruia, insa prin eliminarea barei de navigare se castiga o portiune de ecran care pana acum era rezervata doar pentru respectivele butoane de navigare. Asta este unul dintre avantajele si singurul de altfel pe care il vad eu folosind noua metoda de navigare prin gesturi. Pentru ca de altfel, te incetineste putin, in special in momentul in care vrei sa cureti aplicatiile recente – va trebui sa trageti in sus si sa mentineti o fractiune de secunda.

ANE-LX1 8.0.0.168(C432) este actuala versiune pe care o am si a fost un pachet de 700 de MB care pe langa gesturi, a mai inclus si cateva imbunatatiri si rezolvari de bug-uri:

[Inregistrarea ecranului]

Optimizeaza functia de inregistrare a ecranului. Puteti selecta acum o sursa de sunet (microfon, sistem sau nimic) pentru inregistrare.

[Camera foto]

Adauga efecte GIF amuzante si autocolante de text aplicatiei Camera foto in modul Realitate augumentata.

[Wi-Fi]

Rezolva o problema in care a aparut o solicitare promta de scanare a retelei Wi-Fi in mod repetat.

[Aplicatii]

Imbunatateste viteza de lansare a anumitor aplicatii mainstream.

[Securitate]

Integreaza patch-uri de securitate Google lansate in Decembrie 2018 pentru o securitate imbunatatita a sistemului.

Ca o opinie personala, am observat ca dupa actualizare, exista un mic efect vizual deranjat in aplicatia camerei foto atunci cand o deschizi care inainte nu era. A da, din pacate sistemul pe care il avea Huawei pentru navigarea cu o singura mana nu mai este valabil prin folosirea navigarii prin gesturi. Mica optiune care se activa in momentul in care glisai spre stanga sau dreapta de pe butonul „home”. In rest nu am nimic de obiectat. UPDATE: este valabila glisand din coltul din stanga sau dreapta jos. (descoperire ulterioara🙂)

Un gând despre „Gesturile au venit si pe Huawei P20 Lite printr-un update de EMUI

  1. Imi place acest telefon, isi merita banii pentru ceea ce ofera. Ai tot ce iti trebuie un procesor decent, putere de procesare si multitasking la discretie uned mai pui si ca bateria e tocmai buna.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.