Ca bateriile au evoluat super mult in ultimul deceniu, acesta este un lucru stiut. Insa inca nu sunt perfect impenetrabile din punct de vedere al temperaturii mediului ambiant. Mai jos gasiti cateva sfaturi despre cum sa mariti durata de viata a bateriei smartphone-ului si cum sa o protejati iarna in sezonul geros.

In primul rand, in lume exista doua tipuri standardizate de acumulatori pe care producatorii le aleg pentru a le da viata produselor lor, si anume bateriile de tipul Li-Ion si Li-Po. Dincolo de principiile de funtionare si de tehnologia din interior, fiecare dintre cele doua tipuri de baterii au diferite avantaje si dezavantaje. Insa ambele sufera la temperaturi extrem de scazute.

Va recomand ca atunci cand sunt sub zero grade Celsius sa evitati pe cat posibil folosirea lui afara in aceasta temperatura. De asemenea, este recomandat ca atunci cand nu folositi bateria o perioada lunga de timp sa o depozitati in frigider la o temperatura de 2-4 grade Celsius – nu mai jos! Bineinteles, asta pentru bateriile detasabile.

Ciclurile de incarcare au si ele un cuvant important de spus in vederea duretei de viata a bateriei. Fiecare baterie are un anumit numar de cicluri de incarcare de la 0% la 100%, iar descarcarea completa a acesteia este de evitat, pentru ca exista riscul sa nu mai functioneze la capacitatea ei maxima. De asemenea, temperatura la care lucreaza bateria o degradeaza in timp real, chiar si atunci cand o depozitati in frigider, insa pentru a diminua efectul in cazul depozitarii, este recomandat ca ea sa aiba un procentaj undeva la 40%.

3 gânduri despre „Iata cum sa protejam bateria telefonului in sezonul geros

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.