Asa cum am scris acum un an in articolul Aplicatia YouTube se va adapta dinamic la dimensiunile video, in care se anunta ca va fi drum lung pana cand YouTube va regla aspect ratio-ul videoclipurilor in mod automat si dinamic astfel incat sa se potriveasca cat mai bine oricarui ecran, iata ca a venit timpul pentru ca aceasta functie sa fie implementata.

Diferentele sunt usor de sesizat chiar daca nu ati citit vreun articol care sa va puna in tema referitor la asta. De acum inainte atunci cand vizionati videoclipuri publicate cu mult timp in urma incarcate in 360p sau 480p – standardele la acea vreme pentru YouTube – player-ul YouTube se va proportiona in functie de rezolutia filmarii dar si a rezolutiei pe care o aveti la monitor sau ecranul telefonului, pentru a elimina barele negre de pe marginile laterale sau superioare si inferioare.

Iar regula este de asemenea valabila si pentru videoclipurile nou publicate. Daca un video este filmat cu telefonul in modul portret si incarcat in aceeasi proportie de aspect pe YouTube, player-ul se va adapta in functie de el si va incerca sa-l proiecteze cat mai bine, atat pe web cat si in aplicatia de mobil.

Unul din motivele pentru care cei de la YouTube au ales sa faca asta se datoreaza numarului tot mai mare de oameni care aleg sa filmeze cu telefonul in mod vertical.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.