Odata cu noua actualizare a Gmail, Google a facut serviciul de email mai prietenos si cu toate ca este suficient de intuitiv exista loc de imbunatatiri. Un celebru dezvoltator din India a creat, printre numeroase alte proiecte de acest gen, o extensie pentru Google Chrome si aproape si Opera*, care imbunatateste considerabil experienta de navigare printre mesajele primite pe email.

Amit Agarwal, creatorul extensiei, spune ca „problema majora a acestui layout este faptul ca nu iti poti da seama cine este expeditorul real al mesajelor fara a deschide mesajul in cauza. De exemplu, daca primiti un mail de la Angus care lucreaza la Google si alt mesaj de la un alt Angus care lucreaza la Microsoft, Gmail va afisa „Angus” pentru ambele mesaje.

Ei bine, pentru a rezolva aceasta problema, care poate fi grava in anumite situatii, Amit a creat extensia Gmail Sender Icons, valabila pentru Google Chrome, *dar datorita extensiei Install Chrome Extensions creata de Opera Software, Gmail Sender Icons poate fi instalata fara nici un fel de problema si in browser-ul Opera.

Odata instalata in browser, in momentul in care accesati mail.google.com, o sa vedeti faptul ca fiecare mesaj in parte are in dreptul lui faviconul website-ului expeditorului alaturi de adresa URL. Acest lucru face navigarea printre mail-urile primite mult mai usoara, mai ales in momentul in care cautati un anumit mesaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.