Aproape toate aplicatiile pe care le gasiti pe internet la momentul actual au, pe langa un dezvoltator si un website prin care acesta promoveaza produsul respectiv si il pune la dispozitia tuturor. Majoritatea acestor website-uri au ca nume de domeniu .com, .net sau .org, insa Google a regandit treaba asta pentru a defini mai bine faptul ca pe acel website oamenii pot gasi o aplicatie.

Intr-un mod mai specific, noua casa la care dezvoltatorii de aplicatii pot apela pentru o credibilitate mai buna, o diferentiere si o organizare mai buna din punct de vedere a ceea ce ofera ei este noul nume de domeniu pus la dispozitie de Google cu terminatia .app. Daca ai o aplicatie si ea se numeste „gogoasaliminatorul” site-ul dezvoltatorului poate fi „gogoasaliminatorul.app”. 🤨

Google spune ca un avantaj cheie al domeniilor .app este securitatea, dar si posibilitatea de a fi usor de memorat de catre utilizatori/clienti.

Pentru a va inregistra un domeniu .app tot ce trebuie sa faceti este sa accesati website-ul get.app, sa alegeti un nume de domeniu valabil si sa selectati un partener al celor de la Google prin care puteti inregistra domeniul si achita plata. Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.