Pe 5 Martie clientii retelei Telekom au intampinat probleme grave, neputand folosi in nici un fel serviciile de telefonie si internet mobil oferite de acestia. Si pe cat a fost de lunga perioada in care ele au stat inactive, ca printr-un boomerang la fel de mare a fost si amenda primita de Telekom.

Atunci cand o retea de telefonie intra pe piata din Romania trebuie sa-si asume anumite obligatii pe care trebuie sa le respecte in privinta acordarii serviciilor si a asigurarii integritatii acestora. Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, cea care se asigura ca aceste companii respecta regulamentul impus, a amendat Telekom cu peste 237.000 de euro, adica 1.100.000 de lei pentru faptul ca acestia au depasit cu mult timpul limita in care serviciile radio pot fi inactive.

Reteaua a stat inactiva pentru o perioada de 5-6 ore, timp in care nimeni nu putea efectua apeluri si nu putea folosea internetul mobil. Ganditi-va ca termenul limita conform regulamentului este de 35 de minute pe o perioada de 6 luni, adica serviciile nu pot sta inactive mai mult de 35 de minute.

Inclusa in amenda a fost si contraventia privind log-urile de retea care sunt prevazute in licenta, cu ajutorul carora Telekom – in cauza, putea demonstra Autoritatii Nationale disponibilitatea retelei conform cerintelor impuse.

Conform ANCOM „Incidentele care afecteaza un numar mai mare de 5.000 de conexiuni, timp de cel putin 60 de minute sunt incidente cu impact semnificativ care pot afecta sau ameninta, direct sau indirect, securitatea si integritatea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice la nivel national sau european.

 

Reclame

8 gânduri despre „Telekom a primit o amenda uriasa din cauza picajului din luna Martie

  1. Nice… Sufletel pierdut, ai o problema pe blog, dupa ce-l accesezi apar citeva clipe articolele, dupa care pier definitiv…. o fi o problema plecind de la titlul, sau doar una de la browserul meu?! Cert este ca pe alte bloguri n-am mai intilnit-o….

   Apreciază

   1. Eu nu intampin problema atunci cand intru pe blogul lui. Daca nu confirma ca este o problema de la el, ceea ce ma indoiesc, incearca sa cureti cateva date pe care browser-ul le stocheaza, precum cookie-urile, cache-ul si istoricul de navigare. Poti face asta prin CTRL Shift Delete atunci cand esti in browser. Sper ca se rezolva. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.