Daca aveti Twitter de mult timp este imposibil sa nu fi auzit si despre TweetDeck si mai mult ca sigur îi stiti si utilitatea. Lansat in vara lui 2008 ca o aplicatie independenta de tot ceea ce inseamna colaborare cu Twitter, TweetDeck a fost achizitionat de Twitter Inc. in 2011, probabil pe baza succesului la vremea respectiva a acestei unelte. Dar daca sunteti noi in lumea „pasarii” 😄 probabil va intrebati cat de folositor este TweetDeck si de ce sa il folosesiti in detrimentul paginii originale Twitter.

TweetDeck este un dashboard in care puteti vedea dintr-o singura privire in timp real cele mai importante sectiuni ale Twitter, ca notificarile, homepage-ul sau activitatea. Poate fi usor personalizat cu una sau mai multe sectiuni cu anumiti termeni de cautare pe care vreti sa-i urmariti sau o persoana ale carei tweet-uri vreti sa le urmariti zilnic. Puteti crea o sectiune in care va fi afisata doar activitatea persoanei respective.

Daca deja va atrage ideea folosirii acestei unelte, care acum este integrata cu Twitter, deci este ceva oficial, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca aveti nevoie de un cont de Twitter pentru a putea folosi TweetDeck.

Dincolo de avantajul unei priviri de ansamblu pe care acesta vi-l ofera, TweetDeck are o functie utila pentru cei cu comunitati, publicatii sau bloguri si anume posibilitatea adaugarii unor colaboratori si creerea unei echipe. Asta inseamna ca voi ca lider al echipei veti partaja accesul la contul vostru pentru ceilalti membri ai echipei, astfel incat ei sa poata posta cu username-ul vostru fara a fi nevoie sa stie parola contului. Mai multe informatii aici.

O alta chestie diferita pe care TweetDeck o are spre deosebire de Twitter, este actualizarea automata a sectiunilor. Adica atunci cand apar noi tweet-uri nu mai este nevoie sa faceti click pe „Vezi tweeturi noi” pentru a le citi. Asadar, o functie pe care multi utilizatori de Twitter si-o doresc, dar care inca nu isi face simtita prezenta de mult timp.

ℹ Puteti programa tweet-uri pentru ca acestea sa fie publicate intr-o anumita data si la o anumita ora.

Daca aceste cuvinte v-au raspuns la intrebarile despre TweetDeck si v-au facut sa-l folositi, ma bucur, dar daca nu, ce va deranjeaza la TweetDeck?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.