Gmail a fost pana de curand unul dintre ultimele servicii de la Google care inca nu beneficia de noua idee de design a companiei. Cand pomeneai de Google, iti venea automat in cap si felul in care arata. La fel si cu interfata proprietara pe care acestia o au. Indiferent ca vorbim de Calendar, YouTube, Google Task sau chiar interfata Android, Google a vrut sa-si puna amprenta asupra acestora si sa le faca mai familiare.

Google Mail a trecut si el prin numeroase schimbari de aspect, dar inca din 2004 de la lansarea acestuia, layout-ul si modul de aranjare al elementelor s-a pastrat pana in zilele noastre.

Astazi am vazut ca Google mi-a oferit si mie posibilitatea sa incerc noua interfata, cu cateva zile mai tarziu decat anuntau majoritatea publicatiilor online (posibil sa o fi implementat in valuri, treptat) si pot spune ca arata intr-adevar mai bine decat vechiul aspect, insa nu este foarte diferit de acesta.

Elementele paginii sunt putin mai mari cu colturi rotunjite care dau un aspect prietenos, animatia de la inceput a fost si ea schimbata, iar acum este mult mai usor sa accesezi extensiile terte conectate la Gmail, fiind vizibile in bara din dreapta a paginii.

Dincolo de interfata frumoasa, Gmail a venit in noul update si cu cateva functii interesante menite sa sporeasca securitatea, precum mesajele cu autodistrugere dupa o perioada de timp, autentificarea in doi-pasi pentru fiecare mail trimis sau anunturile de avertizare de culoare rosie pentru anumite mesaje primite in caz ca Google crede ca e ceva suspicios.

Se spune ca acesta este cea mai mare actualizare de pana acum a Gmail. Pentru a activa noul look al Gmail trebuie sa deschideti meniul ⚙ si sa faceti click pe „Incearca noul Gmail„.

Reclame

2 gânduri despre „Gmail are acum un nou look si noi functii utile. Cum sa il activezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.