Vivaldi este un browser care tine cont de dorintele utilizatorilor sai, si chiar daca probabil nu o sa faca pe plac unora cu aceasta schimbare de ultim moment, „un link catre Facebook nu va mai fi inclus in Speed Dial-ul din browser-ul Vivaldi in mod implicit„. De ce face Vivaldi acest lucru?

Evident, masura anti-Facebook are legatura cu celebrul scandal in care este implicata reteaua de socializare alaturi de Cambridge Analytica. Bilantul a crescut la 87 de milioane de utilizatori afectati, iar scandalul pare ca este inca departe de a se termina. Facebook este acuzat ca ar fi permis furtul de date personale ale utilizatorilor printr-o aplicatie de pe platforma de socializare, care arata sub forma a unor queez-uri. Este cel mai mare scandal in care este implicat Facebook si indubitabil este unul care are repercursiuni negative.

De acum inainte, atunci cand oamenii vor instala browser-ul Vivaldi pe calculatorul lor, Facebook nu se va mai regasi in Speed Dial-ul browser-ului Vivaldi. Cei de la Vivaldi mai adauga ca „Facebook a continuat sa nu respecte confidentialitatea utilizatorilor si nivelul infiorator de directionare pus la dispozitie agentilor de publicitate este in dezacord cu viziunea noastra. Vrem un internet in care utilizatorii sa fie pusi pe primul loc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.