Serviciul celor de la Google a fost lansat in 2009 ca o unealta pentru toti cei care doreau sa-si impartaseasca mai usor link-urile si sa-si masoare traficul online. In momentul in care ai de-aface cu link-uri lungi, acestea sunt greu de gestionat de catre aplicatiile de scanare a codurilor QR. Si pe langa asta, URL-urile lungi sunt mai putin estetice si mai putin practice pentru utilizatorii de Twitter, atunci cand vor sa impartaseasca ceva cu ceilalti.

Incepand cu data de 30 Martie a acestui an, website-ul Goo.gl nu va mai beneficia de suport din partea echipei Google, iar odata cu data de 13 Aprilie numai utilizatorii existenti mai pot scurta link-uri pe aceasta platforma. Asta inseamna ca cei care aveau deja link-uri scurtate pe aceasta platforma, o mai pot folosi in mod normal timp de un an. Potrivit comunicatului, goo.gl se va inchide definitiv pe 30 Martie 2019. Dupa ce website-ul se inchide definitiv, in Martie 2019, toate link-urile scurtate pe Goo.gl vor redirectiona in continuare catre respectivele website-uri.

Acesta va fi inlocuit de un alt serviciu al celor de la Google, numit Firebase Dynamic Links, iar cei care vor sau au nevoie sa scurteze link-uri o pot face prin acest nou serviciu sau prin altele mai populare.

Aceasta schimbare va fi ceva nou si pentru toate extensiile de browser care se folosesc in prezent de API-ul celor de la Google pentru scurtarea link-urilor. In viitorul apropiat vor trebui sa se reprofileze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.