Oamenii au avut mereu tendinta sa insele si chiar daca asta nu se aplica in mod general, internetul a usurat intr-un mod deosebit de mare acest lucru si chiar i-a incurajat pe multi, din pacate. Exista numeroase modalitati de inselatorie in mediul online, insa cele mai comune arata ca fiind copii fidele ale website-urilor populare.

Recent, intr-o postare pe blogul celor de la Opera, acestia si-au avertizat utilizatorii cu privire la un scam de proportii. Acesta promitea utilizatorilor telefoane iPhone X gratuite tuturor celor care completeaza un anumit survey. Ceea ce i-a facut pe cei de la browser-ul Opera sa reactioneze printr-un blog post atat de agresiv, este modul in care inselatorii au implicat browser-ul in aceasta practica:

In prezent, observam multe website-uri care pretind ca dezvoltatorii browser-ului sau furnizorul dumneavoastra de internet v-a ales pe voi (sau adresa dvs. IP) pentru a finaliza un sondaj, a furniza informatii personale sau a cumpara diferite gadget-uri pentru a castiga un iPhone” – articol.

Din pacate, toate acestea sunt doar inselatorii, Website-urile respective nu au nici o legatura cu brandurile populare pe care le imita si de care se folosesc pentru a comite infractionalitati. Chiar daca pagina web arata la fel, nu este pagina originala Apple. Pentru a va feri de astfel de practici si sa nu cadeti in capcana uitati-va atent la adresa URL din bara de adrese a browser-ului. O adresa originala, in cazul acesta, arata ca https://www.apple.com/ si nu ca apple.com-freegift-programe.com.

Un gând despre „Cum arata inselatoriile online si cum sa te feresti de ele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.