Securitatea este unul dintre principalele elemente care contribuie activ la o buna functionare a oricaror sisteme, cu atat mai mult a celor virtuale. Autentificarea in doi-pasi este o functie menita sa securizeze accesul la conturile de pe diferite website-uri, a retelelor de socializare si inclusiv a platformei WordPress.

Prima data este important de stiut ce inseamna autentificarea in doi pasi si cum previne ea accesul persoanelor neautorizate la conturile voastre:

Daca pana acum, pentru a va autentifica la contul vostru trebuia sa introduceti doar numele de utilizator si parola, odata cu activarea autentificarii in doi-pasi, in momentul autentificarii, WordPress o sa trimita la numarul de telefon atasat contului, un mesaj cu un cod unic pe care va trebui sa-l introduceti, pe langa parola, pentru a intra in cont. Practic, veti avea nevoie de telefon pentru a va conecta la contul WordPress si pentru a avea acces la administrarea site-ului.

Dar ce se intampla daca ati pierdut telefonul sau l-ati scapat in apa, ori v-a fost furat? Functia genereaza un numar de 10 coduri unice, pe care le puteti folosi pentru a intra in cont atunci cand nu mai aveti acces la telefon sau la numarul de telefon. Dupa generare, este recomandat sa le scrieti undeva pentru a va asigura ca va veti putea accesa contul. In caz contrar, fara acces la aplicatie, la telefonul vostru sau la un cod de siguranta, veti pierde accesul la cont.

Pentru a activa autentificarea in doi pasi pe WordPress, faceti click pe imaginea de profil din coltul din dreapta-sus de pe banda neagra si faceti click pe „🔒Securitate” apoi pe „Autentificare in doi-pasi”

Un gând despre „Despre autentificarea in doi-pasi pe WordPress si de ce sa o activezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.