Doi giganti ai lumii IT, cu aceleasi obiective, dar prezentate diferit, cu aceeasi vechime si ambele create intr-un garaj. Au multe lucruri in comun, dar sunt totusi indreptati in directii diferite. Si totusi drumurile lor parca au fost facute sa nu se intalneasca inca de la inceputuri.

Cand Steve Jobs a creat compania Apple Computers pe 1 Aprilie 1976, Microsoft era deja creata cu exact un an mai devreme. Ambele create in America de oameni de aceeasi nationalitate. In mod absolut normal, odata cu aparitia Apple a fost creata si o rivalitate intre cele doua companii, din simplul fapt ca tinteau aceleasi obiective si ofereau aproape aceleasi servicii.

Am scris in trecut un articol despre cum erau prezentate lansarile sistemele de operare Windows, in care am integrat si un videoclip sugestiv. Exista o serie de reclame aparute pe YouTube ca acesta sau ca asta in care cele doua companii se tachineaza una pe cealalta, insa nu sunt foarte sigur ca acestea au fost vreodata oficiale.

Recent, adica pe 19/11, Microsoft a incarcat un videoclip pe YouTube ce o infatiseaza pe Katherine – un autor de carti pentru copii – si povestea ei. Spre finalul videoclipului la secunda 0:18 se aude cum aceasta spune „With my Mac I can’t do that”. Din motive pe care inca nu le inteleg, Microsoft a incarcat in aceeasi zi acelasi videoclip in versiunea mai scurta, in care a taiat la editare portiunea in care Katherine rosteste acea propozitie. Videoclipul original inca este valabil si il puteti vedea mai jos:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.