Firefox, de departe unul dintre primele browsere cu adevarat populare, nu a reusit pana acum sa detroneze browser-ul celor de la Google la capitolul viteza. Construit pe un motor si o tehnologie care si-a facut treaba pana acum, la care cei de la Mozilla au muncit sa o pastreze in viata in aceste momente in care tehnologia evolueaza, acestia au ales sa recreeze browser-ul Firefox de la zero, cu un nou motor de CSS si multe optimizari pentru a le oferi utilizatorilor viteza, dar si flexibilitatea pe care si-o doresc de la browser.

Noul Firefox Quantum utilizeaza mai putina memorie atunci cand trebuie sa lucreze cu mai multe taburi, datorita noului sistem de organizare si prioritizare a taburilor. In principal, fila pe care va aflati are o prioritate mai mare fata de celalalte, utilizand mai bine resursele de sistem.

La nivel de interfata si customizare, acesta vine cu o noua pictograma, dar si cu o noua interfata de utilizator (UI) pe care cei de la Mozilla o numesc Photon. Acesta, din urma, este incredibil de rapida si smooth, la care acestia spun ca exista cu 265,252,859,191,742,656,903,069,040,640,000 mai multe moduri de a va personaliza noul toolbar din Firefox. Si da, stiu ca nu ati citit intreaga suma.

Si ca tot vorbeam la inceput de un nou motor de CSS, ei bine, acesta se numeste Stylo si promite ca va profita mai bine de hardware-ul de astazi cu mai multe nuclee si care sunt optimizate pentru un consum redus de energie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.