Piata tehnologiei este intr-o continua actualizare, zilnic apar noi produse cu tehnologii de ultima generatie care de abia asteapta sa-si gaseasca un proprietar. Din pacate, la fel ca si toate celelalte domenii existente, aceasta piata variaza extrem de mult,  avand uneori discrepante uriase. Nu multi isi permit dispozitive de ultima generatie.

Exista totusi cateva solutii pentru oamenii cu bugete mai reduse care vor sa cumpere diferite dispozitive, de la smartphone-uri si laptop-uri pana la imprimante si monitoare. Dincolo de achizitionarea acestor produse second-hand, o cale mai rentabila din punct de vedere calitate-vechime-pret sunt produsele refurbished.

In traducere libera, refurbished = reconditionat ≠ second-hand. Atunci cand optati pentru un produs second-hand acesta este de obicei folosit si doar atat. Daca optati, in schimb pentru un produs refurbished acesta este folosit, reconditionat de refurbisheri (persoanele abilitate sa se ocupe cu asta) si apoi repus pe piata, intr-o stare cat mai apropiata de cea originala, la un pret mai mic si cu garantie oferita.

Datorita conventiilor si politicii mai multor institutii si ONG-uri, pentru a beneficia de tehnologia de ultima generatie, acestia aleg sa-si inlocuiasca periodic aparatura (de cele mai multe ori intr-o stare aproape perfecta de functionare) cu altele noi, iar pe cele existente sa le ofere unor brokeri care in final ajung la cei care le reconditioneaza. Tot acest proces are ca scop, pe de-o parte sa le dea sansa tuturor de a achizitiona un produs bun si relativ nou la un pret mai mic decat in magazin, iar pe de alta de a evita poluarea naturii din cauza produselor electronice.

Aceste echipamente refurbished cuprind o gama larga de produse, in mare parte IT si pot fi gasite pe internet in magazine online. Chiar si Apple isi vinde produsele reconditionate direct pe website-ul oficial.  In Romania puteti gasi produse refurbished pe cel.ro, Evomag, chiar si Emag am vazut ca au in prezent niste baterii originale de laptop. Evident, daca oferta vi se pare mai buna, puteti opta si pentru produse cumparate din strainatate de pe site-uri ca Amazon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.