Chiar daca browserele au fost construite astfel incat sa usureze munca utilizatorului printr-o interfata grafica prietenoasa si intuitiva, exista oameni care vor sa incerce lucruri noi. Din fericire pentru ei, exista si extensii pentru browser care sa le vina in sprijin. Daca vreti sa fiti mici programatori, o extensie pentru Google Chrome integreaza un lansator de comanda in browser.

Cato este o extensie dezvoltata de un inginer software care elimina complet folosirea mouse-ului si chiar a scurtaturilor din taste atunci cand utilizati browser-ul, facandu-le sa para inutile in fata cuvintelor cheie. Pentru orice actiune facuta in browser, Cato le va executa doar prin simpla scriere a comenzii. Poate fi foarte util pentru cei care folosesc trackpad-ul laptop-ului, destul de incomod la utilizare intensa; in acest caz tastatura este preferata de cei mai multi dintre utilizatori.

La prima vedere pare a fi o extensie inutila, insa sunt cateva chestii interesante ca de exemplu gasirea si deschiderea unui anumit bookmark atunci cand lista voastra este una gigantica prin folosirea comenzii Find Bookmark sau sortarea taburilor deschise in ordine alfabetica. Puteti reimprospata toate taburile deschise prin scrierea comenzii Reload All Tabs sau sa va accesati inbox-ul prin scrierea comenzii Gmail. Toate comenzile care pot fi scrise sunt listate de catre extensie prin scrierea alteia si anume Show All Commands.

O puteti vedea in actiune in urmatorul video:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.