De la primul mail trimis acum 46 de ani de Roy Tomlinson, cand aceasta metoda de corespondenta a fost cu adevarat apreciata si vazuta ca o noutate, pana in ziua de astazi cand aceasta este doar un lucru banal, E-mail-ul, in ochii utilizatorilor a stagnat din punct de vedere al noutatilor, functiilor si modalitatii de trimitere a mail-urilor.

Email-ul este de obicei accesat prin intermediul unui browser, fiind o pagina de internet, insa cu toate acestea au aparut de-a lungul timpului programe software care sa permita trimiterea de mesaje si citirea lor fara a mai fi nevoie de browser, iar intr-un mod incontestabil cel mai vechi program software care permitea trimiterea de mesaje prin intermediul email-ului este Microsoft Outlook, care a fost adaugat in MS-DOS undeva pe la inceputul anilor 1990.

Odata cu noutatile sistemului de operare Windows 10, acesta a venit la pachet cu o noua aplicatie numita „Mail” care este destinata in special utilizatorilor obisnuiti. Microsoft Outlook, despre care am facut referire mai sus, este inca valabil si actualizat, insa oferit prin intermediul Office 365 la preturi destul de piperate. De aceea aplicatia din Windows 10 este bine-venita.

Pentru cei care inca nu i-au vazut utilitatea acestei aplicatii si sunt reticenti cu privire la ea, preferand sa isi acceseze inbox-ul cu browser-ul, aplicatia Mail, preinstalata in Windows 10, ofera cateva functii destul de utile, precum posibilitatea verificarii tuturor inbox-urilor ale diferitelor cliente de email pe care le folositi, afisarea in timp real de notificari atunci cand primiti un nou mesaj pe oricare dintre conturile adaugate si navigarea printre acestea intr-un stil modern, usor personalizabil. Plus de asta, este si o metoda mai rapida de a verifica mail-urile, in comparatie cu cea prin browser. Imaginati-va: deschiderea browser-ului, scrierea adresei, iar daca folositi mai multe servicii de email aceasta procedura se poate lungi si este destul de inconfortabila.

Puteti adauga un numar nelimitat de servicii de email si le puteti personaliza pe fiecare in parte in functie de cum vreti sa primiti mesajele si notificarile. Iar acestea sunt doar cateva dintre functiile pe care aplicatia Mail din Windows 10 le ofera. Pe celelalte va las sa le descoperiti.

Personal sunt incantat de aceasta aplicatie simpla si usor de folosit, dar care isi face treaba, iar daca v-am convins si pe voi sa-i acordati o sansa acestei aplicatii utile, chiar ma bucur. Nu face nimic in plus fata de Mozilla Thunderbird – de exemplu, insa interfata moderna si intuitiva este un atu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.