Majoritatea melodiilor din ziua de astazi au o calitate inalta, au treble si bass corespunzator si este o placere sa le asculti. Dar cand melodiile tale preferate sunt mai vechi de 5 ani, sunetul lasa de dorit, in comparatie cu cel de astazi. Ce e de facut? Editarea lor! Iata cum sa optimizati orice melodie slab calitativa intr-una cu adevarat high quality, fara efort si bani cheltuiti pe editoare audio profesionale.

Personal, m-am lovit si eu de problema asta acum ceva timp si am cautat o solutie. M-am gandit si tot gandit si am ajuns la concluzia ca Audacity este programul de care am nevoie. Este gratuit si suficient de profesional incat sa acopere o mare parte din nevoile unui utilizator obisnuit.

Chiar daca a sunat ca o reclama proasta, nu este. Cu Audacity puteti crea atat colaje muzicale, cat si adauga efecte sau a optimiza continutul audio.

Este important ca dupa ce descarcati si instalati programul Audacity sa instalati si encoder-ul LAME, pentru a putea exporta melodiile in format MP3.

Optimizarea melodiei, adaugarea de treble si bass

Dupa ce ati descarcat si instalat programul, prin drag and drop introduceti melodia slab calitativa in program. O sa va afiseze doua canale, pentru ca melodia e stereo. In fine, asta nu conteaza. Ce trebuie sa faceti voi pentru a face melodia sa se auda bine este sa o duplicati, facand dublu click pe ea → CTRL C → CTRL V in spatiul liber.

Selectati-o pe prima prin dubli click, mergeti sus la „Effect” si selectati „Equalization…”. De la „Select curve:” selectati presetul „Bass boost” si faceti click pe OK.

Selectati a doua melodie, Effect → Equalization… → „Select curve:”-> Treble boost → OK.

Timeline-ul melodiilor o sa fie distorsionat, iar pentru a face melodia sa fie cum trebuie, selectati ambele melodii pe rand si de la „Effect” alegeti „Amplify…” si faceti click pe OK fara a face nici o modificare. Faceti acest proces pentru ambele melodii in parte astfel volumul acestora se va diminua la normal si se va auzi perfect.

Exportarea melodiilor in format MP3

Faceti click pe File → Export audio → selectati MP3 de la „Save as type” → de la „Quality” selectati „Best quality”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.