Fie ca ne place, fie ca nu trebuie sa admitem impreuna ca in intregul internet exista clickbaiteri care se folosesc de aceasta metoda pentru a atrage atentia utilizatorilor si a mari astfel traficul pe anumite site-uri cu un continut mult sub asteptarile utilizatorului care a dat click pe link-ul promovat frumos. Despre clickbait, ceea ce inseamna el si cum il puteti recunoaste, am dat mai multe informatii in acest articol.

Mai nou sau cum spun ei „Ca parte a eforturilor noastre continue de combatere„, Facebook incepe sa lupte impotriva „spammerilor” asa cum ii numesc ei, pentru a imbunatati experienta de navigare in News Feed a utilizatorilor. Mai concret, Facebook a oferit doua actualizari care vor limita raspandirea de stiri in News Feed care contin fie imagini cu butoane de redare false, fie videoclipuri cu o singura imagine statica.

Imaginile cu botoane de redare false sunt folosite de spammeri pentru a pacali utilizatorul sa intre pe o anumita pagina web pentru a porni „respectivul videoclip”. Scopul principal este acela de a obtine vizitatori pe site, asta in cele mai bune cazuri. Atunci cand utilizatorii fac click pe un buton de redare pe Facebook se astepta ca un videoclip sa inceapa sa fie redat. Acest lucru nu se intampla in cazul evidentiat mai sus.

Aceste practici – spun cei de la Facebook, violeaza integritatea informatiei gasite pe Facebook. Prin urmare, Facebook ameninta pe blogul lor ca in viitorul foarte apropiat, spammerii care se bazeaza pe aceste „metode inselatoare” trebuie sa se astepte ca distributia acestor statusuri clickbait sa scada considerabil.

sursa foto: techcrunch

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.