Plecand de la clasicul YouTube, acesta a dezvoltat in timp mai multe unelte, servicii care tintesc anumite grupe sociale sau profesionale si care pot oferi informatii sau beneficii acestora si tuturor celor interesati.

Si daca va intrebati de unde isi iau cantaretii informatiile privind pozitia melodiei lor in topul YouTube sau cel putin ce ii ajuta sa faca asta, ei bine trebuie sa stiti ca YouTube ofera o unealta destinata creatorilor de muzica, numita YouTube pentru artisti.

Aceasta a fost lansata in anul 2015 in stadiul beta la momentul respectiv si permite creatorilor de muzica sa isi monitorizeze usor pozitia melodiilor in topul YouTube, cate vizionari au sau cat timp au stat in top 100 YouTube cu piesa respectiva.

De asemenea unealta ofera aceleasi informatii despre cantaretul in sine cat si videoclipurile care sunt virale, toate aceste date fiind calculate pe o perioada de timp pe care o puteti modifica.

In interiorul serviciului oferit de YouTube gasiti si statistici despre muzica, precum topul artistilor, al melodiilor si chiar al oraselor. Aceasta din urma ofera informatii privind piesele si artistii care sunt preferati si ascultati in functie de orasul sau regiunea pe care o alegeti.

Chiar daca nu sunteti artisti, insa va place sa ascultati creatiile lor si sa le urmariti performantele, YouTube pentru artisti este disponibil in mod gratuit tuturor, nu numai acestora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.