Opera se pare ca a inteles mai bine decat ceilalti ce-si doresc utilizatorii de la browser-ul lor si de la web in general, asa se face ca in ultimele versiuni ale browser-ului (v. 37.0) si-au facut loc noi caracteristici foarte-foarte utile!

Ad-blocker nativ implementat in browser

Dezvoltatorii browser-ului norvegian au anuntat de ceva timp ca lucreaza la construirea unui ad-blocker nativ care sa fie implementat in viitoarele versiuni de browser. Si-a facut loc prima data in browser-ul pentru dezvoltatori si iata ca acum si in cel destinat utilizatorilor obisnuiti.

Cei de la Opera spun ca browser-ul lor impreuna cu optiunea de blocare a reclamelor implementata nativ in browser este mai rapid decat un Chrome sau Firefox cu Adblock Plus. Asta pentru ca nu este o extensie.

Am testat si eu aceast ad-blocker pe stirileprotv.ro/, pentru ca stiam ca este bogat continut publicitar si dupa cum spune optiunea de testare a vitezei incarcarii paginilor web implementata in ad-blocker, site-ul se incarca cu 64% mai repede scazand de la 3 secunde si 93 de sutimi cu reclame la o secunda si 39 de sutimi fara reclame. Asta ca un exemplu.

Pentru a beneficia de aceasta noua caracteristica trebuie sa o activati din setarile browser-ului.

Vezi videoclipul dintr-o pagina web intr-un pop-up pe alte website-uri si chiar pe desktop

Un alt feature interesant pe care cei de la Opera l-au implementat in browser este posibilitatea vizionarii videoclipurilor dintr-un website intr-un pop-up pe care il putem muta si redimensiona dupa bunul plac si care este vizibil in alte pagini web si chiar si pe Desktop.

Functioneaza pe toate website-urile si pe toate paginile cu un player video HTML5 incorporat. Foarte tare! Nu mai este nevoie sa stam pe pagina cu videoclipul pentru a-l urmari. ATENTIE insa, daca inchideti browser-ul sau tabul cu sursa respectivului videoclip, pop-up-ul se va inchide si el.

O sa se adauge in curand si un VPN nativ

A fost anuntat pe blogul oficial de ceva timp si este in prezent implementat in versiunea de browser destinata dezvoltatorilor. Prin utilizarea unui VPN va puteti spori gradul de intimitate si securitate pe internet si puteti de asemenea sa accesati website-uri care nu sunt valabile si in tara noastra.

O noua interfata potrivita cu Windows 10

Pentru a se potrivi mai bine cu Windows 10, Opera a adoptat o parte din stilul acestuia. Si chiar nu poti spune ca e urata! A fost adaugata inca din versiunea 36.0 si este o interfata cu elemente moderne si elegante.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s