Inca de la lansare, YouTube a avut un puternic impact in lumea video sharing-ului datorita faptului ca in 2005 existau putine metode simple de incarcare a videoclipurilor pe internet. YouTube a preluat in scurt timp monopolul in acest sens.

De atunci si pana acum nu multe lucruri s-au schimbat, principiul de functionare a ramas acelasi, doar interfata, performantele statistice uriase si capitatul YouTube au suferit schimbari. Iata cateva caracteristici ascunse si mai putin cunoscute pe care YouTube le are in acest moment:

Vezi videoclipuri de pe YouTube intr-un mod specific pentru TV cu YouTube TV

Probabil nu multi stiu ca YouTube ofera o interfata special creata pentru a fi folosita pe TV. Ei bine trebuie sa stiti ca aceasta poate fi folosita si pe PC-uri, micul inconvenieint fiind acela ca interfata nu favorizeaza navigarea optima pe PC. Insa daca sunteti curiosi si vreti sa o incercati o puteti face dand click pe link-ul de mai sus din titlu. (poate fi folosit si din tastatura)

Pune videoclipul preferat pe „repeat”

Sunt atat de multe videoclipuri pe YouTube incat nu exista om care sa nu fi fost satisfacut de vreunul dintre acestea. Fie ca este vorba despre o melodie sau un Vine (mic videoclip de aproximativ 15 secunde cu o faza amuzanta de exemplu) fara indoiala ati vrut sa le vizionati de cel putin 10 ori. De curand, YouTube a implementat functia „Repetare”.

Vizioneaza un video restrictionat pe YouTube

Cu siguranta v-ati lovit de un videoclip restrictionat pe baza de locatie sau varsta. In cazul acesta, cea mai simpla metoda, excluzand complicatele servere Proxy, este cea prezentata in articol. Cu placere! 🙂

Fa live streaming si urmareste alti gameri cu YouTube Gaming

YouTube are deja functia de live streaming de ceva timp, insa domeniile in care acestea transmit sunt amestecate. Datorita acestui serviciu gamerii si iubitorii de jocuri nu vor mai fi deranjati de alte categorii de live streaming.

Obtine thumbnail-ul unui videoclip de pe YouTube intr-un mod foarte simplu

Daca nu stiti ce reprezinta un „thumbnail”, ei bine acesta este imaginea de prezentare a unui videoclip. Adica cea pe care o vedeti in dreptul titlului videoclipului. Aceasta poate fi reprezentata atat de o imagine a unei secvente din videoclip, cat si de o imagine diferita aleasa de catre cel care a incarcat videoclipul.

BONUS! 😀

Voi stiti care a fost primul videoclip incarcat pe YouTube? Daca nu, o sa stiti de-acum!

A fost intitulat „Me at the zoo” si il arata pe co-fondatorul YouTube Jawed Karim la gradina zoologica din San Diego. Videoclipul a fost incarcat pe 23 aprile 2006 si poate fi vizionat chiar si in ziua de astazi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.