Indiferent ce tip de tastatura folositi, un lucru e cert: este o masina de scris extraordinara. Avem tot ce ne trebuie pentru a putea scrie neincetat 3 volume de romane, de exemplu.

Dupa mai multi ani de utilizare a PC-ului, cu siguranta veti scrie foarte rapid la tastatura, datorita faptului ca incepeti sa simtiti asezarea tastelor, sa va obisnuiti cu forma lor si sa intuiti unde se afla literele. Singurul lucru care va poate perturba scrisul rapid si cursiv este o posibila greseala, folosirea mouse-ului pentru a aduce cursor blink-ul in dreptul cuvantului gresit, corectarea lui, etc.

Sunt cateva taste carora probabil nu le stiti utilitatea. Este vorba despre „Insert”, „Home”, „Delete” si „End”.

Nu stiu cati dintre voi ati folosit aceste taste in momentul introducerii textului sau care dintre voi stiu cu ce va pot ajuta aceste taste in respectivul moment, dar daca nu stiti, am sa va explic.

  • Insert – in momentul in care ati gresit un cuvant puteti reveni asupra lui folosind mouse-ul sau sagetile pentru a-l corecta. Problema este in felul urmator: Neavand tasta „Insert” activata, veti scrie inaintea cuvantului gresit forma corecta, iar cea gresita va ramane. Daca apasati tasta „Insert” in momentul in care cursor blink-ul este inaintea cuvantului gresit, atunci cand tastati forma corecta aceasta se va rescrie peste cea gresita. Nu va mai fi nevoie sa stergeti manual, apoi sa scrieti forma corecta.
  • Home – atunci cand scrieti ceva, puteti muta cursor blink-ul la inceputul randului apasand tasta „Home”, in cazul in care ati uitat sa specificati un anumit lucru.
  • Delete – probabil stiti cu totii ce face aceasta tasta: sterge un fisier. Insa, cand vine vorba de text, folosind-o puteti sterge textul din partea dreapta a cursor blink-ului (barei de text), spre deosebire de „Backspace” care sterge partea din stanga.
  • End – Spre deosebire de tasta „Home”, aceasta tasta va duce la sfarsitul randului.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s