Jocurile MS-DOS au fost jocurile care au pus baza actualei industrii de jocuri video, sunt jocuri clasice, retro, care fara indoiala trezesc sentimente de melancolie oamenilor care au apucat acele vremuri, adica in jurul anilor ’90.

Un site pe nume Internet Archive a pus la dispozitia tuturor utilizatorilor de internet, o gama larga de jocuri video MS-DOS, care pot fi jucate direct in browser fara a instala nimic altceva. Trebuie doar sa asteptati sa se incarce jocul, descarcandu-si cateva date pentru a putea rula.

In afara de acest lucru, dupa cum sugereaza si numele website-ului, „Internet Archive este o librarie non-profit gratuita cu milioane de carti, filme, programe, muzica si mai mult.” – asa cum spun chiar ei pe site. Este practic un muzeu digital.

Toate aceste jocuri pot fi jucate datorita Emulator-ului DOSBOX dezvoltat de Internet Archive, care permite rularea unor jocuri foarte vechi pe tehnologia browserelor moderne, insa, e bine de stiut si faptul ca emulatorul inca nu este perfect astfel ca puteti gasi ocazional cateva bug-uri dar care nu ar trebui sa reprezinte o problema majora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s