NASA a lansat in spatiu in anul 1977 un disc de aur cu diferite sunete de pe pamant si saluturi in 55 de limbi ale pamantului, cu scopul de a fi gasite de alte civilizatii sau de oamenii viitorului. Discul contine sunete si imagini auditive menite sa ilustreze diversitatea vietii si a culturii de pe Pamant.

Aceste informatii m-au facut si pe mine sa fiu extrem de curios si am vrut neaparat sa ascult, macar o singura data, sunetele inregistrate de NASA pe acel disc. Din fericire NASA a publicat continutul acelui disc, Golden Record, asa cum a fost denumit, pe SoundCloud.

Printre suntele si imaginile auditive gasite pe acest disc se afla atat saluturi in aproape toate limbile de pe Pamant, printre care si limba romana, cat si sunete din oras ale masinilor, trenurilor, a catorva animale, a fenomenelor meteorologice, ca ploaia sau vantul, sunete de pasi, batai ale inimii sau plansul unui bebelus care este linistit de mama.

Toate aceste sunete sunt organizate pe SoundCloud in doua liste de redare, Golden Record: Greetings to the Universe si Golden Record: Sounds of Earth.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s