De multe ori, in urma unor probleme ale sistemului de operare se intampla sa pierdem datele din el, fie ele fotografii, videoclipuri, documente PDF, Word, s.a.m.d. Daca nu am facut un backup urcandu-le pe cloud sau pe un stick, ne putem lua adio de la acele date.

Chiar si Facebook poate fi un loc foarte bun pentru a face backup fotografiilor si chiar videoclipurilor. Indiferent ca le incarcati cu aceasta intentie sau doar vreti sa le impartasiti si prietenilor, exista numeroase moduri prin care puteti descarca fotografiile urcate pe Facebook. Chiar si Facebook ne ofera posibilitatea sa descarcam fotografiile incarcate, insa doar una cate una.

Exista nenumarate extensii pentru browser, dar si site-uri care promit sa faca acest lucru, insa eu am ales un site pe care l-am testat si chiar a functionat, spre deosebire de altul. Site-ul se numeste Picknzip.com si ofera posibilitatea de a descarca albume cu fotografii de pe Facebook. Este exclusiv creat pentru acest lucru. Nu este un manager, sau altceva de genul acesta.

Dupa ce accesati website-ul, pentru a putea descarca albumele va trebui sa va conectati cu contul de Facebook si sa-i permiteti site-ului sa acceseze cateva date de care are nevoie pentru a-si putea indeplini sarcina. Vă va cere acces la cateva date de profil, ca fotografia de profil sau numele (pentru a putea afisa pe pagina lui cum ca sunteti conectati), dar si acces la editarea fotografiilor si videoclipurilor din contul vostru de Facebook.

Ulterior, dupa ce-i dati permisiunile, va trebui sa faceti click pe „Find my photos & videos” si o sa va afiseze intr-un mod foarte intuitiv toate albumele voastre, dar si fotografiile in care sunteti etichetati.

Pentru a descarca un album treceti cu cursorul peste el, iar la „mouse over”, o sa apara undeva in coltul din dreapta-jos un buton prin care sa descarcati albumul. Ulterior, va trebui sa alegeti metoda de arhivare a fotografiilor pentru a le putea descarca (intr-o arhiva .zip sau insirate una sub cealalta intr-un document PDF).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s