Am testat noua aplicaţie Facebook Lite şi încă din prima pot spune tare şi răspicat că este foarte rapidă.

Facebook a lansat în urmă cu puţin timp o noua aplicaţie, identică cu cea iniţială însă destinată dispozitivelor slabe din punct de vedere hardware, care nu pot rula la un nivel acceptabil aplicaţia „originală”, Facebook. Iniţial a fost lansată doar in ţările din lumea a treia acolo unde internetul 2G este foarte răspândit, însă de scurt timp a fost lansată şi în Europa.

Din câte se observă, Facebook a fost inspirat scoţând aceasta aplicaţie în mediul online, Facebook Lite având între 10 milioane şi 50 de milioane de descărcări în Google Play.

Singurele diferenţe între cele două aplicaţii, Facebook şi Facebook Lite sunt diferenţe ce ţin de interfaţă şi câteva funcţii care în versiunea Lite au fost sacrificate, o măsură necesară şi absolut logică pentru sporirea vitezei şi a performanţei aplicaţiei pe dispozitivele slabe, dar şi pentru micşorarea traficului de date pe care aplicaţia le consumă.

Printre funcţiile care au fost dezactivate se află şi posibilitatea vizionării videoclipurilor, dar şi posibilitatea de a mări o fotografie prin metoda pinch to zoom. Însă, având în vedere faptul că aplicaţia sa vrut a fi una mai rapidă şi cât mai light, aceste lipsuri pot fi înţelese.

Am testat aplicaţia pe un smartphone Vodafone Smart Mini, un telefon cu componente şi specificaţii tehnice modeste, încărcat cu o groază de aplicaţii, iar aplicaţia Facebook Lite a fost foarte rapida, atât în deschiderea sa în sine, cât şi în deschiderea paginilor si fotografiilor.

În concluzie, trecând peste compromisurile pe care Facebook le-a făcut pentru ca aplicaţia sa consume cât mai puţine resurse, să poată să ruleze fără probleme pe dispozitivele slabe şi pe conexiunile 2G, Facebook Lite, într-adevăr, nu este o aplicaţie spectaculoasă, însă este ceea ce trebuie pentru gama de utilizatori pe care Facebook şi-a propus să-i ţintească.

sursă foto: mashable.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s