Probabil vi s-a intamplat de cel putin o data sa trimiteti un mail persoanei nepotrivite. Aparent, este un gest nu tocmai important, in care nu trebuie sa va stresati foarte mult. Poate persoana gresita nu a citit mail-ul, poate nu o intereseaza. Eventual va puteti cere scuze in privinta mail-ului si sa explicati ce s-a intamplat. Insa nu e tocmai confortabil pentru voi in cazul in care ati trimis mail-ul unui superior, unei institutii sau unei persoane mai importante.

De putin timp, Gmail a adaugat posibilitatea de a anula mesajul trimis in cazul in care ati omis ceva in redactarea lui sau daca l-ati trimis persoanei nepotrivite.

Prin utilizarea acestei optiuni, Gmail pastreaza pe serverele proprii mesajul pentru o perioada de cateva zeci de secunde. Asta inseamna ca, in momentul in care v-ati dat seama de greseala, in perioada de timp pe care ati setat-o voi la activarea optiunii, veti putea anula mesajul trimis. Timpul maxim in care il puteti anula este de 30 de secunde.

Pentru a activa aceasta optiune, trebuie sa intrati in setarile serviciului de mail si din tabul „General” trebuie sa cautati optiunea numita „Anulati trimiterea” (undo send). Dupa ce o activati, veti avea posibilitatea sa alegeti si o perioada de anulare a trimiterii mesajului. Dupa, navigati in josul paginii si faceti click pe „Salvati modificarile”.

De acum inainte dupa ce trimiteti un mesaj veti fi intampinati de un pop-up de culoare galbena in care aveti posibilitatea de a anula trimiterea mesajului.

sursa foto: rappler.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s