Da, se poate spune si ca Google a implementat un fel de masina a timpului in caracteristica pe care o gasim pe Google Street View inca din aprilie 2014.

Datorita acestei caracteristici putem vedea istoria strazilor din marile orase, inca de la prima cartografiere a lor de catre masinile Google in Romania, adica din anul 2008 si pana la ultima.

Elementul fundamental care sta la baza acestei caracteristici si o face totodata functionala este istoricul strazilor cartografiate si pastrate de Google pe serverele proprii. In momentul in care s-a facut o noua cartografiere a drumurilor, probabil cei care se ocupa de departamentul Maps, s-au intrebat ce sa faca cu vechile imagini. Dupa cum se vede, au gasit si solutia!

Pentru a incerca aceasta caracteristica, tot ce trebuie sa faceti este sa cautati un loc, o strada pe Google Maps si sa accesati functia Street View prin a muta micutul om galben din partea dreapta-jos, pe respectiva strada. In momentul in care vedeti strazile la nivel 3D, din micul panou din stanga-sus trebuie sa faceti click pe simbolul prin care Google a vrut sa ilustreze caracteristica si anume un ceas (o exemplificare in video). Daca nu il vedeti, functia nu este valabila pentru strada respectiva.

Principalul scop al acestei caracteristici este dat de curiozitatea pe care o aveti voi ca simpli utilizatori. Daca vreti sa vedeti cum aratau anumite cladiri in urma cu cativa ani, in posibil stadiu de constructie sau anumite locuri, Google v-a oferit aceasta oportunitate. Daca sunteti curiosi cum aratau anumile locuri, caracteristica si-a atins obiectivul. Aceasta noua facilitate poate servi, de asemenea, ca o cronologie digitala a istoriei recente, cum ar fi reconstructia cladirilor dupa devastatorul cutremur si tsunami din Onagawa, Japonia.

Este o functie care, desi a fost implementata inca din aprilie 2014, eu de abia acum am descoperit-o si am tinut sa v-o impartasesc si voua, celor care inca nu stiu despre ea.

sursa foto: google-latlong.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.