Fara indoiala, Wikipedia este unul dintre cele mai bune proiecte, cele mai mari si, cu siguranta, unul dintre cele mai utile proiecte din categoria sa, care au fost lansate vreodata in lumea internetului.

Sunt sigur ca fiecare dintre voi ii este recunoscator acestui website; motivele sunt lesne de inteles. Fie ca ati avut de facut un proiect, fie ca doar ati dorit sa aflati cateva informatii despre ceva sau cineva, Wikipedia a avut putine momente in care v-a dezamagit.

Dincolo de meritele incontestabile pe care le are acest website cand vine vorba de ajutarea utilizatorilor, Wikipedia are si punctele ei slabe. Unul dintre acestea este interfata nu prea prietenoasa pe care o intalnim la fiecare accesare. Mult, foarte mult text in unele cazuri, cu fonturi banale, sa le spun asa, la o dimensiune redusa si imagini ingramadite intre sutele de cuvinte. Asta intalnim de fiecare data cand accesam Wikipedia.

In acest articol am venit cu o unealta pentru cei care s-au saturat de aceasta interfata neprietenoasa sau vor doar o simpla schimbare.

Wikiwand este o interfata moderna pentru web si mobil, care optimizeaza continutul gasit pe Wikipedia pentru o mai rapida experienta de navigare si o semnificativa imbunatatire a experientei de lectura.

Avand in vedere ca articolele de pe Wikipedia sunt sub licenta libera, acest lucru permite administratorilor website-ului Wikiwand sa preia toate articolele din Wikipedia si sa le optimizeze pentru o lizibilitate maxima.

Un lucru important pe care trebuie sa-l stiti, este ca acest website care transforma interfata enciclopediei Wikipedia intr-una moderna si mai prietenoasa, dispune si de extensii pentru browserele Google Chrome, Mozilla Firefox si Safari.

De asemenea, un alt lucru notabil, este faptul ca atunci cand cautati pe Google, de exemplu, ceva sau pe cineva, o sa aveti indexate si rezultatele Wikipedia, cu link-ul care duce spre Wikipedia. Insa, atunci cand o sa faceti click pe rezultat, o sa fiti redirectionati catre acelasi articol insa cu noua interfata Wikiwand. Adica nu o sa mai folositi vechea interfata a Wikipedia, ci pe cea noua Wikiwand. Asta se datoreaza faptului ca ati instalat extensia in browser-ul vostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.