O aplicatie, fie ea pentru calculator sau dispozitive mobile, necesita actualizari periodice la noile versiuni. De ce? Pentru ca, in urma sesizarilor utilizatorilor, atat utilizatorilor simpli cat si celor cu o pregatire in domeniul programarii si a tehnologiei, dezvoltatorul aplicatiei in cauza devine constient de vulnerabilitatile aplicatiei dezvoltate de el. Vulnerabilitati ca cele de securitate, acest subiect fiind unul extrem de important pentru unii utilizatori.

Insa, in afara de bug-urile si vulnerabilitatile unei aplicatii sau al unui joc, care pot fi rezolvate intr-o noua versiune de catre dezvoltator si printr-o actualizare facuta de voi, dezvoltatorul aplicatiei sau al jocului poate imbunatati performantele acelei aplicatii, poate adauga noi optiuni sau functii si poate adauga, de asemenea, noi elemente intr-un joc, elemente precum o noua masina, o noua harta, o noua arma si asa mai departe. Depinde de genul jocului.

Totodata, schimbarile aduse de o noua versiune a aplicatiei, pot regresa performantele acelei aplicatii, acest lucru in cazul in care aveti un dispozitiv mai slab din punct de vedere hardware. Daca, de exemplu, se adauga o noua harta intr-un joc, mai complexa din punct de vedere grafic fata de celelalte, dispozitivul vostru nu poate reda harta aceea la un nivel de cadre pe secunda acceptabil, ca urmare o sa apara asa-numitele sacadații. Cu siguranta, un inconvenient.

De aceea, in acest caz, va recomand ca atunci cand accesati pagina de pe Google Play a jocului pentru a efectua actualizarea la noua versiune, sa aruncati o privire si in recenziile scrise de catre ceilalti utilizatori care au acea aplicatie sau joc. De asemenea, recenziile sunt foarte folositoare in cazul in care vreti sa stiti daca o aplicatie este facatura si va poate virusa dispozitivul.

Daca doriti sa vedeti ce lucruri sunt noi in noua versiune, tot din pagina aplicatiei pe care doriti sa o actualizati, undeva in josul paginii o sa vedeti o lista cu ce este nou adaugat in acea versiune, incadrata intr-un dreptunghi de culoare verde.

Una peste alta, ce mi-am propus eu scriind acest articol, este faptul ca nu ar trebui sa ignorati si sa desconsiderati importanta actualizarii unei aplicatii, fie ea pentru dispozitivele mobile sau pentru calculator. Stiu ca ceea ce am scris in acest articol este foarte logic si probabil vi se poate parea un articol inutil pentru cunoscatori, insa, cu siguranta, exista si pustani de 10-11 ani carora parintii le-au facut cadou un smartphone sau o tableta. Ma gandesc ca ei ar trebui sa stie aceste lucruri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.