Ca Google Chrome este un browser simplu si rapid, aceste lucruri deja se stiu. Partea mai putin cunoscuta de unii dintre utilizatorii lui este aceea ca pot imbunatati nivelul de productivitate pe care il au atunci cand folosesc acest browser, prin simpla instalare a unor extensii.

Folosind urmatoarele extensii aveti posibilitatea sa va sporiti productivitatea in utilizarea browser-ului Google Chrome. O sa vorbim despre productivitate, in adevaratul sens al cuvantului: pornim de la importanta ținerii la curent cu noutatile a unui website, continuam cu cateva unelte interesante pe care le puteti utiliza intr-o pagina web pentru a va spori productivitatea si terminam cu importanta lizibilitatii intr-o buna experienta vizuala pe un website.

Sa incepem!

  1. RSS Feed Reader este o extensie pentru Google Chrome care va aduce intr-un pop-up toate noutatile pe care le doriti si de care aveti nevoie, chiar dupa aparitia lor pe respectivul website. Astfel, puteti fi la curent aproape in timp real cu noile postari. Dar pentru acest lucru, trebuie sa intrati in setari si sa setati intervalul de actualizare al feed-ului RSS.
  2. Bubble Cursor – stiti momentul acela in care va grabiti si ratati de cele mai multe ori apasarea pe un link? Folosind aceasta extensie, momentele destul de sacaitoare in care ratati un link vor fi date uitarii. Dupa instalarea acestei extensii, in momentul in care sunteti in apropierea unui link va va aparea in dreptul cursorului un cerc albastru, culoare pe care o puteti modifica dupa bunul plac, ce va indica distanta cursorului fata de link, distanta conform careia link-ul este clickuibil. Mai pe scurt, atunci cand cercul apare puteti face click si accesa link-ul in dreptul caruia a aparut cercul. Trebuie sa va spun ca aceasta extensie poate avea cateva conflicte cu anumite website-uri, de aceea, va recomand sa introduceti respectivul website in „lista neagra” (Blacklist).
  3. Select Like a Boss este o extensie pentru browserele Google Chrome, Opera si Mozilla Firefox, ce va permite sa selectati o anumita parte de text dintr-un link. Selectarea textului din interiorul unui link este imposibila in momentul de fata, fara aceasta extensie.
  4. Search by Image va permite sa cautati pe Google cu o imagine gasita pe un website, facand click dreapta pe ea si selectand optiunea din meniul contextual. Astfel, aveti posibilitatea sa gasiti imagini similare din punct de vedere vizual si, de asemenea, aceeasi imagine la mai multe rezolutii.
  5. Similar Pages este o extensie ce va permite sa gasiti intr-un mod foarte simplu website-uri similare celui curent. Poate sugera pagini de la acelasi domeniu sau de la alte domenii.
  6. Clearly – In sfarsit ajungem la final. A fost epuizant. Clearly este o extensie dezvoltata de corporatia Evernote, celebra companie ce dezvolta aplicatia cu acelasi nume – Evernote. Clearly este o extensie pentru toate browserele populare, ca Google Chrome, Mozilla Firefox si Opera, ce va permite sa cititi articolele de pe un website, fie el website de stiri, bloguri sau orice alta pagina web, intr-un mod mult mai lizibil, sporindu-va astfel interesul pentru acel articol. Design-ul unei pagini web contribuie foarte mult in atragerea vizitatorilor si mentinerea lor pe website. Asta pe langa continut, care trebuie sa fie de calitate.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s