Dupa cum probabil stiti, dezvoltatorii de aplicatii pentru Android ofera aplicatiile impachetate in fisiere .apk – sunt in genul fisierelor .exe pe Windows – ce contin aplicatia in sine.

Principalele motive pentru care ati dori sa descarcati fisierele APK ar fi acelea ca puteti lua si instala aplicatiile in modul offline, un altul ar fi faptul ca aplicatia a fost stearsa din Google Play, ca atare nu o mai puteti gasi si instala (cel mai bun exemplu fiind jocul original Flappy Bird), aplicatia nu este valabila intr-o anumita tara sau pur si simplu, nu aveti instalata aplicatia Google Play in cazul in care aveti, de exemplu, tableta Amazon Kindle. Chiar daca este un e-book reader, sunt unele modele Kindle ce ruleaza sistemul de operare Android.

Ei bine, am gasit un website ce ne permite sa obtinem fisierul APK al oricarei aplicatii din Google Play, intr-un mod foarte simplu si total gratuit.

Evozi, un dezvoltator de aplicatii pentru Android, ofera un serviciu prin care puteti obtine in cel mai simplu mod fisierul .apk al unei aplicatii. Dupa ce accesati website-ul http://apps.evozi.com/apk-downloader/ – tot ce trebuie sa faceti este sa lipiti adresa URL din Google Play a aplicatiei careia doriti sa-i obtineti fisierul APK si sa faceti click pe „Generate Download Link”.

Website-ul va descarca fisierul .apk din Google Play, il va gazdui pe serverele lui si ne va oferi noua posibilitatea sa-l descarcam. Il puteti descarca direct pe smartphone scanand codul QR sau il puteti descarca pe calculator, ca ulterior printr-un transfer de date sa il transferati in smartphone.

Pentru a instala aplicatii din fisiere APK este necesar sa faceti o mica setare in sistemul de operare Android, care o sa va permita sa instalati aplicatii din surse necunoscute (nu din Google Play).

Intrati in pagina cu setari a sistemului de operare Android, la Securitate, apoi derulati in jos si bifati setarea „Surse necunoscute”, ce va permite sa instalati aplicatii care nu provin din Google Play.

Intrucat aplicatiile sunt prelute direct de pe Google Play prin acest serviciu, este putin probabil ca fisierele APK sa fie infectate cu programe malware. De asemenea, un lucru important pe care trebuie sa-l stiti, este acela ca nu puteti descarca aplicatii ce costa bani, platite, evitandu-se astfel pirateria. Puteti descarca fisierul APK doar in cazul aplicatiilor si jocurilor gratuite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s