Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere in lume la ora actuala, cu o interfata simpla si usor de folosit si o viteza de navigare foarte buna chiar si pe PC-urile slabe, acest aspect fiind unul pe placul utilizatorilor de internet.

In ciuda simplitatii browser-ului, in spatele lui sunt o groaza de angajati care muncesc sa mentina nivelul de inovatie la cote cat mai ridicate. In Google Chrome exista o pagina in care ne sunt oferite setarile experimentale pe care dezvoltatorii browser-ului le dezvolta si ar vrea sa le implementeze in viitoarele actualizari a browser-ului.

Ei bine, pagina respectiva are un link specific lui Google Chrome, „chrome://flags„. Pentru a gasi mai usor functiile va recomand sa folositi functia „Gaseste”, prin apasarea combinatiei de taste CTRL + F.

Trecand peste aceasta introducere, in acest articol imi propun sa va prezint cateva optiuni experimentale pentru browser-ul Google Chrome, pe care eu le cataloghez ca fiind interesante si mai ales, utile. Asta dupa standardele mele.

  1. Enable tab audio muting UI control – este o optiune cu ajutorul careia puteti opri rapid sunetul unui tab. Cand aceasta optiune este activata, indicatorul audio din dreptul fiecarui tab permite utilizatorului sa opreasca sunetul pe care site-ul respectiv il emite (muzica de pe YouTube, coloana sonora a unui joc, etc). Pentru a pune pe mut sonorul trebuie sa faceti click pe indicatorul audio. De asemenea, aceasta optiune adauga si o comanda in interiorul meniului contextual al unui tab ce are acelasi efect.
  2. Enable password generation – permite utilizatorului sa genereze automat parole puternice atunci cand se detecteaza o pagina de creare a unui cont pe un site. Pentru usurarea experientei de navigare, dezvoltatorii acestei optiuni s-au gandit si la faptul ca parola este foarte greu de memorat, ca atare, odata selectata se va salva automat in lista cu parole salvate in Google Chrome. De asemenea, daca va displace o anumita parola, puteti genera alta facand click in afara casetei de introducere a parolei, apoi din nou in interiorul ei.
  3. Only Auto-Reload Visible Tabs – cand o pagina web a esuat in incarcare din cauza pierderii conexiunii la internet, ea va fi reincarcata automat atunci cand conexiuna va reveni. Daca aveti mai multe taburi deschise in care ati avut activitate si ele au ramas neincarcate din cauza pierderii conexiunii la internet, la revenirea conexiunii toate aceste taburi vor fi reincarcate automat. Acest lucru poate solicita procesorul vostru. Activand aceasta optiune experimentala, solicitati browser-ului sa incarce doar pagina a carui tab este activ, pe celelalte incarcandu-le atunci cand faceti click pe tabul respectivelor website-uri.
  4. Center the App Launcher – aceasta optiune este in deosebi una destinata utilizatorilor ce folosesc lansatorul de aplicatii Chrome. Ea va permite sa utilizati lansatorul intr-un mod landscape, asezat pe mijlocul display-ului, astfel avand o experienta vizuala mai buna in folosirea lui.
  5. Enable embedded extension options – aceasta optiune va permite sa accesati pagina cu setari a unei extensii direct in pagina cu lista extensiilor in Chrome, ca un element incorporat, fiind o buna optiune in caz ca nu doriti sa se deschida un nou tab cu pagina de setari a extensiei.
  6. Enable search button in Omnibox – activand aceasta optiune experimentala, puteti aduce inapoi vechiul butonul de cautare in bara de adrese.

In final, trebuie sa stiti faptul ca toate aceste optiuni pe care le puteti activa sunt doar niste optiuni experimentale, drept urmare, de-a lungul timpului acestea pot suferi anumite modificari sau pot fi chiar complet dezactivate de catre dezvoltatori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s