Sunt sigur ca fiecare dintre noi doreste o experienta de navigare optima care sa-l ajute sa isi indeplineasca obiectivele, sarcinile si nevoile. Dar evident, cand browser-ul se misca incet, toate aceste lucruri sunt ingreunate si, uneori, chiar abandonate din cauza nervilor provocati de viteza mica de navigare.

In acest articol mi-am propus sa va aduc la cunostinta cativa pasi de baza pentru marirea vitezei de navigare in browser-ul Google Chrome.

In mod evident, trebuie sa tineti cont si de performantele calculatorului vostru. Pentru ca, daca acesta are componente slabe din punct de vedere hardware, nu trebuie sa aveti asteptari prea mari de la browser-ul vostru.

Trecand peste acest aspect, daca faceti urmatorii pasi pe care o sa vii prezint, ar trebui, cel putin teoretic, sa obtineti o performanta sporita a browser-ului Google Chrome:

Dezinstaleaza/dezactiveaza extensiile

In ultimii ani, extensiile au capatat o amploare foarte mare in industria browserelor, ca atare, toate browserele populare dispun de aceasta functie. Pe de-o parte, extensiile au si parti bune, fiind in principal gandite pentru satisfacerea nevoilor utilizatorilor. Dar pe cat sunt de utile, pe atat pot fi de daunatoare vitezei de navigare.

Ca atare, primul meu sfat este sa dezinstalati extensiile pe care nu le folositi in mod uzual, asta daca vreti un plus de viteza. Personal, va sfatuiesc sa pastrati o extensie ce va permite sa blocati reclamele, ca Adblock Plus sau Adguard.

Dezactiveaza plugin-urile

In mod implicit, atunci cand instalati Google Chrome, multe plugin-uri inutile sunt instalate si activate. Plugin-urile ajuta browser-ul Chrome sa proceseze anumite tipuri de continut web, de exemplu fisierele Flash, Windows Media, Java sau Silverlight. Multe dintre ele nu sunt foarte importante pentru navigarea de zi cu zi. Aceste plugin-uri pot incetini performantele browser-ului, insa partea buna este ca le puteti dezactiva pe cele pe care nu le folositi. Iata cum:

Scrieti in omnibox sau, mai uzual, bara de adrese, link-ul chrome://plugins, iar din pagina in care ati fost directionati, aveti posibilitatea de a dezactiva plugin-urile pe care nu le folositi. De asemenea, pentru a le reactiva, urmati acelasi procedeu.

Sterge aplicatiile

Aplicatiile in Google Chrome sunt similare cu extensiile, insa principala caracteristica a aplicatiilor ce le diferentiaza in mod evident de extensii este aceea a faptului ca aplicatiile pot rula si fara ca browser-ul Chrome sa fie deschis, ele putand fi rulate si in modul offline, fara a necesita neaparat o conexiune la internet. Dar acest lucru depinde si de aplicatie. Trebuie sa va spun ca in multe dintre cazuri, aplicatiile din Google Chrome sunt doar niste scurtaturi, practic bookmark-uri cu ajutorul carora puteti accesa mai rapid un anumit site.

Curata datele de navigare

Datale de navigare reprezinta, in termen generalizat, toate datele pe care le stocheaza un browser de-a lungul timpului. Asta insemnand istoria site-urilor pe care le-ati accesat, lista descarcarilor efectuate cu browser-ul, cache, cookie-uri, ca cele de autentificare, parolele salvate de browser, etc.

Din cand in cand este recomandat ca aceste date sa fie curatate. Pentru a curata datele de navigare apasati simultan tastele CTRL + Shift + Delete. De asemenea, este bine sa stergeti toate datele, de la inceputul timpului, alegand optiunea in cauza din pop-up-ul afisat.

Daca doriti puteti pastra parolele salvate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s