In primul rand, cred ca ati dori sa stiti la ce se refera termenul de „achizitie in aplicatie”. Ei bine, acest termen este diferit fata de termenul ce se refera la achizitia unei aplicatii din Magazinul Play. Cu alte cuvinte, nu cumparati aplicatia, ci cumparati un continut sau serviciu suplimentar in aplicatia descarcata gratuit. Continut sau serviciu suplimentar, ca un pachet nou de nivele intr-un joc, un anumit obiect care va ofera un avantaj, o putere superioara intr-un joc, etc.

Pentru a afla daca o aplicatie ofera achizitii in aplicatie, inainte de a o descarca aruncati o privire la sectiunea cu informatiile suplimentare, unde o sa vedeti „Produse in aplicatie” si pretul in care se incadreaza acel continut suplimentar pe care ni-l ofera aplicatia. De asemenea, alaturi puteti vedea si permisiunile pe care trebuie sa i le acordam aplicatiei, o alta cale de a ne convinge ca aplicatia pe care urmeaza sa o instalam ofera achizitii in aplicatie.

Pe langa aceste cai, daca nu doriti sa le parcurgeti, trebuie sa stiti si faptul ca inaintea instalarii unei aplicatii care ofera achizitii in aplicatie pe Magazinul Play, o sa vi se afiseze un pop-up in care va sunt prezentate permisiunile (ca cel din imagine).

Un lucru important pe care trebuie sa-l stiti, consta in faptul ca voi nu sunteti obligati sa cumparati acel continut suplimentar pe care vi-l ofera aplicatia sau jocul. De exemplu, puteti fara nici un fel de problema sa terminati primul pachet de nivele dintr-un joc. Cel de baza, gratuit. Daca vreti sa continuati sa jucati, va trebui sa platiti pentru a cumpara un alt pachet de nivele. Daca nu, sigur, nu este nici un fel de problema. Ori o luati de la inceput cu pachetul de nivele gratuit, ori dezinstalati jocul.

Daca va hotarati sa faceti o achizitie in aplicatie, trebuie sa stiti ca dezvoltatorul aplicatiei respective este responsabil de trimiterea articolului in contul vostru. Daca ati facut o achizitie in aplicatie, dar nu ati primit articolul cumparat, numai dezvoltatorul aplicatiei va poate trimite articolele achizitionate in cont. Deci nu Magazinul Play este de vina, ci dezvoltatorul aplicatiei.

In acest caz, inainte de a contacta dezvoltatorul aplicatiei, ar fi bine sa mergeti in setarile dispozitivului, la aplicatii, la aplicatia pe care ati folosit-o pentru a face achizitia in aplicatie si sa o opriti fortat. Dupa, deschideti din nou aplicatia si verificati daca articolul v-a fost trimis.

Daca achizitia lipseste si dupa ce porniti din nou aplicatia si va doriti in continuare articolul respectiv, puteti contacta dezvoltatorul aplicatiei, solicitandu-i sa va trimita din nou articolul. Pentru a face acest lucru, accesati pagina aplicatiei din Magazinul Play si derulati in jos la sectiunea „Dezvoltator” pentru a gasi informatiile de contact ale dezvoltatorului aplicatiei respective.

Pentru mai multe informatii in aceasta privinta si nu numai, va recomand sa vizitati pagina de ajutor a Magazinului Play, care va poate oferi informatii detaliate in mai multe privinte decat cele prezentate in acest articol, toate in limba romana.

In concluzie, ca sa fac un mic rezumat al informatiilor gasite in acest articol:

  • Aplicatia pe Magazinul Play este gratuita, insa poate oferi achizitii in aplicatie.
  • Achizitiile in aplicatie pot consta intr-un nou pachet de nivele intr-un joc, monede virtuale cu ajutorul carora sa cumparati un anumit obiect intr-un joc sau anumite optiuni activate menite sa va ofere anumite beneficii intr-o aplicatie, pe care versiunea gratuita nu vi le ofera.
  • Nu sunteti obligati sa achizitionati continutul sau serviciile suplimentare pe care vi le ofera aplicatia.
  • Daca va hotarati sa achizitionati un continut sau serviciu suplimentar intr-o aplicatie si nu ati primit articolul cumparat, inainte de a contacta dezvoltatorul aplicatiei, este bine sa urmati cativa pasi pe care vi i-am adus la cunostinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.