Toate website-urile au o functie ce faciliteaza mult accesul utilizatorilor la conturile acestora de pe aceste website-uri. Este vorba despre functia „Retine-mi parola”. Pe langa acest lucru, si browserele dispun de aceasta functie.

Dar, pe cat este de folositoare aceasta functie, pe atat este de daunatoare, daca pot spune asa. Neintroducand parola de mult timp, cei cu o memorie mai slaba sau cei care au multe pe cap de rezolvat, uita parola.

Avand salvata parola, evident, va puteti conecta imediat la contul respectiv. Insa, daca curatati datele browser-ului, printre care si parolele salvate, sau pur si simplu, doriti sa accesati respectivul cont de la un alt calculator, aceasta functie s-ar putea sa va incurce.

Ei bine, in acest articol mi-am propus sa va prezint un mic truc, ce se aplica la toate browserele populare.

Iata cum puteti vedea parolele ce sunt ascunse sub asteriscuri:

Avand parola salvata introdusa automat de browser sau de cookie-urile de logare, faceti click dreapta in caseta in care se afla parola, apoi alegeti „Inspect Element„. Fereastra functiei va focusa automat pe codul destinat casetei de introducere a parolei, iar voi tot ce trebuie sa faceti este sa schimbati cuvantul „password” din codul HTML, cu cuvantul „text„, facand dublu click pe el. Ulterior, apasati tasta ENTER, iar caracterele ce se ascund sub asteriscuri vor fi vizibile.

Structura codului HTML poate fi diferita, astfel ca, in cazul unor site-uri, codul poate fi mai mare, iar in cazul altora, poate fi mai mic. Insa, esentialul nu s-a pierdut.

Tineti minte: intotdeauna schimbati tipul de intrare, adica, acolo unde scrie type=”password” inlocuiti cu „text”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s