Twitter si-a deschis larg portile arhivei lui, permitand oricui sa caute in intreaga baza de date inca de la primul tweet ce a fost publicat in 2006.

Daca ma intrebati de ce ar vrea cineva sa vada care a fost primul tweet despre un anumit subiect, ei bine, motivul este lesne de inteles: curiozitatea. Fiecare dintre noi are macar un gram de curiozitate in el, care-l impinge mereu spre a o satisface.

Navigand pe internet, am gasit un site care m-a ajutat sa-mi potolesc putin curiozitatea din acest punct de vedere: ctrlq.org/first este un mic website ce va permite sa gasiti foarte usor primul tweet postat pe Twitter despre un anumit subiect, mai exact cine a mentionat prima data pe Twitter acel subiect, subiectul scris de voi in caseta de pe mijlocul paginii pe site.

De exemplu, am cautat „Romania„. Primul tweet care a avut in componenta sa acest cuvant, a fost unul postat de o romanca. Sau „Twitter„, primul care a mentionat acest cuvant intr-un tweet a fost Jeremy, cu @Jeremy, in data de 22 Martie 2006, la numai o zi dupa lansarea oficiala a retelei de socializare.

Are numele Jeremy, un lucru din care va puteti da seama usor ca acel om are contul de la inceputul Twitter-ului. In zilele noastre te chinui destul de mult pana sa-ti gasesti un nume de utilizator care sa nu coincida cu al altui utilizator; trebuie sa fii foarte original. Insa pentru Jeremy a fost floare la ureche, fiindca era primul utilizator cu acest nume.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s