Secretele se pastreaza cel mai bine atunci cand le spui intr-un mod in care nimeni nu le intelege. In acest caz, crtiptand mesajele cu ajutorul unui site.

In primul rand, aplicatia web despre care o sa vorbim in acest articol, foloseste algoritmul Advanced Encrypted Standard (AES), algoritm ce va permite sa securizati, in acest caz, mesajele. Nu va ganditi la mesajele de pe telefon, ci la un text pe care il scrieti voi intr-o caseta pe pagina aplicatiei, care va fi codificat.

Aplicatia web care va permite sa codificati textul (mesajul) se numeste Encrypt Messages, iar tot ce trebuie sa faceti voi este, bineinteles, sa scrieti mesajul, sa alegeti o parola puternica si sa faceti click pe butonul „Encrypt Message”.

Dupa acest procedeu, va va afisa mesajul vostru sub forma de cod, din care, bineinteles, nu veti intelege nimic. Nici nu trebuie. Asta este si ideea.

Persoana careia vreti sa-i transmiteti mesajul va trebui sa copieze acel cod si sa-l lipeasca intr-o alta aplicatie web, creata tot de acelasi dezvoltator, care de data aceasta se numeste Decrypt Messages, tastand in caseta destinata acesteia, parola care a fost folosita la codificarea mesajului si bineinteles, codul.

Daca parola este tastata incorect, respectiva persoana careia i-ati trimis mesajul codificat, nu-l va putea decodifica, prin urmare, nu-l va putea citi.

O observatie pe care vreau sa o fac, este aceea ca cu cat mesajul este mai lung, cu atat si codul va avea dimensiuni pe masura.

Trebuie sa va spun ca, evident, mai exista si alte site-uri care fac acelasi lucru, insa nu am stat mult sa cercetez; am gasit un site, dar codul pe acel site era mult mai mic comparativ cu cel de pe site-ul pe care vi l-am prezentat in acest articol, avand in vedere faptul ca am scris acelasi text. Din acest punct de vedere, consider ca este un minus la capitolul securitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s