In urma ultimului update ce vine odata cu lansarea sistemului de operare Lollipop, Gmail a suferit mai multe schimbari, printre care haine noi specifice versiunii 5.0, dar si noi functionalitati de-a dreptul remarcabile.

In versiunea de Gmail 5.0, dezvoltatorii Google ce se ocupa de departamentul destinat acestui serviciu, au implementat o fuctionalinate foarte utila pentru unii dintre noi, care a transformat aplicatia Gmail dintr-un client de mail exclusiv serviciului Google, intr-un client de mail multiplu, ce permite aducerea mesajelor de pe un alt serviciu de mail precum Yahoo, Outlook sau AOL Mail.

Pentru a adauga un cont cu unul dintre aceste servicii, trebuie sa atingeti butonul „meniu” din partea stanga sus a aplicatiei sau sa glisati din latura stanga spre dreapta, pentru a deschide meniul. In contul curent, ce este, desigur, contul Google, in partea de sus puteti gasi printre imagina de profil, numele de utilizator si adresa de email, si o sageata indreptata in jos, asa-numitul dropdown. Atingeti sageata, iar de aici va trebui sa atingeti prima optiune, „Adaugati un cont„. Ulterior, in pop-up trebuie sa alegeti ce fel de cont vreti sa adaugati: unul de Google sau unul „Personal” de Yahoo, Outlook sau AOL Mail. Evident, selectati a doua optiune, iar apoi va trebui sa introduceti datele contului, ca adresa de email si parola contului. ATENTIE! Este important sa faceti aceasta operatiune avand conexiune la internet.

Imediat dupa ce ati adaugat contul, va va intampina o mica pagina cu cateva optiuni ale contului, ca de exemplu, frecventa de sincronizare a mail-urilor, daca doriti sa fiti notificati la primirea de e-mailuri, optiunea de a sincroniza mesajele de pe contul adaugat, cat si posibilitatea de a descarca automat atasamentele cand sunteti conectati la Wi-Fi.

Asta este tot ce trebuie sa faceti pentru a adauga noi conturi de email, atat Google, cat si ale altor servicii, in aplicatia voastra Gmail. Pentru a comuta intre conturile adaugate, trebuie sa accesati din nou acel meniu la care am facut referire mai sus, glisand din latura stanga spre dreapta, iar apoi o sa puteti comuta usor intre conturi, atingand iconitele de sus cu initiala contului si cu culorile specifice serviciului adaugat (ex. Yahoo – mov).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.