Site-urile cu continut sexual sunt, probabil, una din marile probleme cu care se confrunta tinerii parinti in aceasta era a tehnologiei. In ultima vreme, este mult mai avantajos pentru unul dintre parinti, obosit si
stresat, sa linisteasca un copil lasandu-l sa se joace pe dispozitivele inteligente sau la calculator.

Asa ca, m-am gandit sa va prezint voua, tinerilor parinti, cu copii mici, o extensie care sa va ajute in aceasta privinta.

Pe langa serviciile de tip software profesionale care va ofera control parental si controlul parental din sistemul de operare, puteti instala extensia Adult Blocker in browser-ul vostru Google Chrome, Mozilla Firefox sau Opera. Asta daca nu beneficiati de unul dintre serviciile care se ocupa cu acest lucru, ca cele de tip Internet Security, sau alte astfel de servicii si daca nu doriti sa creati inca un utilizator pe calculator pentru a activa controlul parental, din diferite motive.

Adult Blocker este o extensie noua pe care o puteti gasi gratuit in Chrome Web Store si cataloagele cu extensii pentru Opera si Mozilla Firefox. Imediat ce o adaugati, o sa fiti nevoiti sa creati o parola, cu ajutorul careia sa puteti accesa setarile extensiei si sa puteti accesa site-urile cu continut
sexual.

Daca va intrebati cum reuseste sa diferentieze site-urile cu continut sexual fata de site-urile normale, ei bine, se bazeaza pe un principiu destul de simplu:

Extensia are intiparit in codul ei de programare mai multe cuvinte si fraze interzise, ce fac referire la sexualitate. Pe baza acestora extensia stie ce site-uri au continut sexual si care nu.

Aceasta extensie blocheaza site-urile cu continut sexual si pe motoarele de cautare Google si Bing, din cate am testat eu, practic, nu apar rezultatele in motorul de cautare. Iar ca sa le deblocati trebuie sa faceti click pe „Add to the white list”, pentru a adauga site-ul in lista cu site-urile permise. Bineinteles, acesta actiune necesita parola.

O actiune destul de importanta si la care extensia nu poate face nimic pentru a o impiedica, este dezinstalarea ei din managerul de extensii. Dar, avand in vedere ca Adult Blocker este o extensie destinata indirect copiilor, probabil acestia nu vor sti ca aceasta extensie le impiedica lor accesul si nici cum sa o dezinstaleze.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s