Odata cu noul instrument pentru artisti, muzee, galerii si arhive, ce consta in permiterea acestora sa isi adauge continutul in mediul online pe platforma institutului cultural Google, au aparut si cateva muzee si fundatii romanesti, care au dorit sa expuna online operele de arta pe care le au in grija, cat si alte lucrari din patrimoniul acestora.

Despre institutul cultural Google am scris deja in trecut, ca urmare o sa incerc sa fiu cat se poate de succint in aceasta mica introducere a voastra in ceea ce inseamna acest maret proiect.

In urma cu aproximativ 4 ani, dupa cateva acorduri intre compania Google Inc. si mai multe muzee din intreaga lume, acestea au fost de acord cu proiectul de la Google, adaugand in mediul online pe aceasta platforma, opere de arta, picturi sau obiecte de patrimoniu.

Astfel ca, revenind la inceputul articolului, trei dintre cele mai importante muzee din Romania si patru asociatii si fundatii si-au dat acceptul pentru a-si lansa colectiile in mediul online. Este vorba despre Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National Brukenthal, Complexul National Muzeal Astra din Sibiu, dar si asociatiile Folclor Fara Frotiere si Ordinul Arhitectilor din Romania, cat si fundatiile Pro Patrimonio si fundatia Wassertalbahn.

Sunt expuse, de exemplu, in Muzeul National al Taranului Roman obiecte traditionale ca masti, costume, covoare, mese, farfurii, cani, ulcioare, icoane sau chiar o troita intreaga, toate acestea in stilul traditional romanesc.

In patrimoniul asociatiei Folclor Fara Frontiere puteti admira cateva instrumente muzicale ce intra in compunerea unor melodii traditionale, ca viori cu goarna, in cea mai mare parte, dar si cateva intrumente pentru redarea muzicii, gramofoane, de exemplu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s