Sincer, am fost uimit sa aflu ca unii utilizatori de internet nu stiu aceste mici trucuri. Tocmai de aceea m-am decis sa scriu acest articol.

Daca doriti sa ajungeti rapid la inceputul sau la finalul unei pagini web, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati tasta HOME. Aceasta tasta tine locul butonului „back to top” al unui site. De asemenea, cu ajutorul tastei END puteti ajunge imediat la finalul paginii.

Pentru a activa auto-scrolling-ul apasati pe butonul din mijloc (rotita mouse-ului), astfel, in orice directie in care duceti cursorul mouse-ului, derularea se va face in acea directie. Pentru a opri auto-scrolling-ul, pur si simplu faceti click stanga oriunde pe pagina web.

Folosind tastele Page Up si Page Down, veti fi capabili sa derulati pe o pagina web in sus sau in jos, de asemenea, tasta SPACE are acelasi efect ca si Page Down.

In caz ca aveti nevoie sa cautati un cuvant din componenta unei propozitii sau fraze, functia „gaseste” (sau „find” in engleza) va sta la dispozitie. Pentru a o activa puteti intra in meniul browser-ului si sa selectati functia cu acelasi nume. De asemenea, la toate browserele cunoscute, puteti activa aceasta functie cu ajutorul unei scurtaturi de taste – CTRL + F.

Daca textul unui site este prea mic sau pur si simplu doriti sa vedeti mai bine un anumit detaliu puteti mari rapid pagina folosind combinatia de taste CTRL + sau – (minus). Pentru a reveni la normal (100%) apasati simultan CTRL + 0 (zero). De asemenea, o alta cale rapida pentru a mari sau a micsora o pagina web este si folosirea rotitei mouse-ului in combinatie cu tasta CTRL: CTRL + rotiti in sus sau in jos.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s