Spre deosebire de ultima actualizare a tastaturii Google pentru Android, aceasta noua actualizare vine cu un pachet de teme modern, elegant, minimalistic si fresh.

Aceasta actualizare vine si cu cateva imbunatatiri, in afara de noile teme pentru Material Design.

Si anume:

  • Design imbunatatit pentru sugestii si corectii.
  • Corectii ale erorilor si stabilitate imbunatatita.

Un lucru nou pe care l-am observat la aceasta noua versiune, este posibilitatea de a comuta foarte rapid intre tastatura cu litere si cea cu cifre sau caractere speciale. Pur si simplu atingeti tasta destinata acestor caractere, „?123” si trageti spre caracterul sau cifra pe care vreti s-o folositi. De asemenea, acelasi lucru este valabil si in momentul in care mentineti atinsa tasta SHIFT si trageti spre litere, ele se vor face mari si astfel veti scrie cu majuscule. Aceasta functie este utila in momentul in care trebuie sa scrieti anumite abrevieri ale unor institutii, de exemplu. Insa, pe langa aceasta optiune, puteti scrie mai usor abrevierile cu litere mari tinand SHIFT-ul apasat cateva secunde. El o sa se „blocheze” si astfel o sa puteti scrie cu majuscule mai multe litere.

De asemenea, un alt lucru interesant este acela ca puteti pune punct si sa incepeti o noua propozitie folosind tasta SPACE. La ce ma refer exact? Dupa ce ati terminat ultimul cuvant al propozitiei, apasati de doua ori pe tasta SPACE, iar tastatura va adauga imediat un punct si un spatiu, pentru a incepe o noua propozitie.

Pentru a beneficia de aceasta noua actualizare a tastaturii Google (versiunea 4.0.2), tot ce trebuie sa faceti este sa o actualizati din Magazinul Play. Asta pentru cei care nu primesc update la versiunea 5.0 Lollipop.

Un lucru as vrea sa mai adaug, odata ce ati instalat noua versiune, tema tastaturii nu se va schimba. Trebuie sa faceti acest lucru manual, intrand in setarile pentru limba si metoda de intrare si selectand de acolo setarile pentru tastatura Google. Alegeti „Aspect”, apoi „Tema” si selectati una dintre cele doua teme din noul pachet Material Design, pe alb sau pe negru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s